capgros.com

Un servei voluntari que ajuda els empresaris a complir la normativa

L'adhesió a la iniciativa de l'Ajuntament és totalment voluntària i no obliga a cap empresa o comerç a acollir-s'hi

El nou servei municipal de recollida selectiva de residus començarà a funcionar el dia 7 de gener del 2005. L'adhesió a la iniciativa de l'Ajuntament és totalment voluntària i no obliga a cap empresa o comerç a acollir-s'hi. Això sí, d'acord amb la llei aprovada el 13 de juny del 2003 al Parlament de Catalunya (que ajustava la regulació de residus marcada per la llei 6/1993), els comerciants i empresaris estan obligats a gestionar-se ells mateixos la recollida selectiva dels residus (paper, cartró, envasos i residus orgànics) generals per a la seva activitat. Per això, les empreses mataronines que decideixin prescindir del servei municipal hauran de contractar un gestor privat, autoritzat per l'Agència de Residus de Catalunya i homologat per l'Ajuntament, que s'encarregui de recollir els seus residus. El servei proposat des del consistori queda recollit en el conveni que va formalitzar el passat 27 d'octubre l'alcalde Joan Antoni Baron i representants de disset entitats i gremis de la ciutat. Els preus del servei dependran dels metres quadrats de l'establiment, del tipus de residus i de la quantitat que generin. Tot i així, com es pot llegir en la carta enviada per govern municipal, «els preus fixats són més econòmics que els d'un gestor privat, ja que l'Ajuntament no n'obté cap benefici».

A la carta s'adjunta un document amb una proposta orientativa del que pot costar el servei. Aquest document ha estat motiu de queixes per part d'alguns afectats, segons reconeix el regidor de Serveis, Francesc Melero: «Hi ha gent que pensa que això és un rebut, però es tracta només d'un preu estimat en funció d'uns paràmetres». «Si no està d'acord amb la tarifa, el comerciant pot presentar una declaració dels seus residus per tal de fixar el preu exacte», explica. «Es tracta de pagar pels residus generats, no pel servei en general», afegeix. Melero recorda també que amb l'entrada en vigor de la nova normativa desapareix la taxa municipal de brossa industrial.

El servei facilitarà als comerciants una adequada gestió dels seus residus, d'acord amb la normativa catalana sobre residus i amb l'Ordenança general de residus urbans i neteja viària. El Govern planteja el nou servei de recollida com una ajuda perquè els comerciants compleixin amb la legislació de residus actual, ja que d'altra banda qualsevol infracció de la normativa serà sancionada amb multes.

La web municipal informa del nou servei
La web municipal (www.mataro.org) ha publicat una campanya informativa sobre el nou servei de recollida de residus. Un menú informa el navegant sobre els següents punts: la nova legislació, la gestió dels residus comercials, el servei de recollida municipal, les característiques del nou servei, el calendari setmanal, una taula de tarifes, les ordenances fiscals, un full per calcular la tarifa, un model de la declaració de residus, un diccionari i diversos enllaços d'entitats implicades. L'Ajuntament també ha enviat un total de vuit mil cartes i ha convocat reunions informatives amb el sectors afectats.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive