Foxindiana, un projecte empresarial dedicat a la creació de continguts de realitat virtual com ara ambients simulats en 3D i videojocs, ha rebut aquesta tarda el màxim guardó del la quarta edició dels Premis Creatic, dotat amb 6.000 euros. Els tres promotors del projecte són Pedro Álvarez, Nieves Canton i Gregorio Pérez. El primer d'aquests, en recollir el premi, s'ha referit a la vinguda dels seus pares de Badajoz a Mataró ara fa quaranta anys i ha apuntat que potser el secret d'haver-se fet amb el guardó és haver-se equivocat molts cops: "Hi han experts que diuen que el millor és anar-se equivocant. Doncs nosaltres ho hem fet moltes vegades", ha assegurat.
El segon premi, de 3.000 euros, ha estat per a Actech, empresa dedicada als projectes de videovigilància remota a través de càmeres IP, representada per Àlex Vergés. El tercer guardó se l'ha endut Engtel (Manuel Méndez i Sergi Herranz), un projecte d'innovacions domòtiques i de tecnologia per a la llar que ha guanyat 1.500 euros. El jurat també ha fet una menció especial per a Autonoms.net, projecte de creació d'una xarxa on line de treballadors autònoms obra d'Albert Vilana: "És un projecte arriscat però més arriscat és no fer-lo", ha dit el guardonat amb to d'emprenedor.
A banda dels premiats, la resta de projectes que s'han presentat enguany són: Extreme-Micro (solucions telemàtiques per a la PIME), Maresmàtica software: aplicacions informàtiques per al sector turístic, Innova-IT: automatització industrial, Innovagràfic: solucions gràfiques per a la comunicació, consultoria i formació per al sector de les arts gràfiques, Bambuc: desenvolupament de programari a mida per al sector tèxtil, Sedna Technologies: projectes integrals de telecomunicacions i domòtica i Construbusca: serveis d'informació on line per al sector de la construcció. A més dels premis en metàl·lic, els guanyadors del certamen es podran convertir en empresa adherida a la Incubadora, i accedir als serveis d'assessorament que ofereix aquesta.
El projecte de control de flotes, accèssit de l'EUPMT
L'accèssit que per primera vegada entregava l'Escola Universitària Politècnica del Maresme (EUPMT) al millor projecte de final de carrera ha estat per a Luís Ortiz, que ha ideat un sistema per controlar la posició exacta i en temps real d'una flota de vehicles industrials. Aquest accèssit està dotat amb 600 euros. La resta de treballs presentats eren un de muntatge de mobles en 3D, un altre d'eines d'atac per màquines i un motor de recerca per a Internet.
L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit l'acte de lliurament al Saló de Sessions de l'Ajuntament, on hi havien deu regidors més de l'Ajuntament, mostra de la importància que s'atorga a la iniciativa des de la corporació municipal. Acompanyaven Baron el president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, Toni Civit, així com Esteve Terradas en representació de la Diputació de Barcelona.
Baron ha aprofitat per recordar que 24 hores després de celebrar aquest acte i en el mateix indret es constituiria el Consell del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social de Mataró, on havien d'assistir representants dels grups polítics, dels sindicats, del teixit
empresarial de la ciutat i d'altres institucions: "Tenim clar que una part del futur econòmic de la ciutat passa per aprofitar les oportunitats que sorgeixen de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació", ha apuntat. Baron ha dit que la ciutat no renuncia a tenir una base industrial però que entén que cada cop més seran els serveis els protagonistes de l'activitat econòmica i ha parlat també de la necessitat d'aprofitar les potencialitats
Promoure la iniciativa empresarial en l'àmbit de les TIC
L'objectiu d'aquests premis, que estan dotats amb un total d'11.500 , és promoure la iniciativa empresarial dins l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació i contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Mataró mitjançant el suport econòmic i logístic a nous projectes empresarials.
Els premis Cre@tic són una iniciativa de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), i compten amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR), Gentic, la Diputació de Barcelona, l'EUPMT, Intercom, el Pacte Local per a l'Ocupació, el programa Innova de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Tecnocampus Mataró.
El jurat d'aquesta IV edició dels Premis Cre@tic ha estat format pel president de l'IMPEM, Antoni Civit; el director de programes estratègics de la FCR, Xavier Testar; el president de Gentic, Joan Mora; el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Teodoro Romero; el gerent de l'EUPMT, Ricard Bonastre; el director general d'Intercom, Antonio González; Jaume Roig, delegat del Pacte Local per l'Ocupació; el director del Programa Innova de la UPC, Francesc Solé; el subdirector general de Programes d'Autoempresa del departament de Treball de la Generalitat, Emili Torrente; i el director de Tecnocampus, Jordi Marín.
Comentaris