capgros.com

Un plànol defineix la franja de protecció d'incendis de les urbanitzacions

No hi podrà haver vegetació seca en una franja de 25 metres al voltant de les edificacions properes al bosc

El Ple té previst aprovar aquesta tarda el plànol de protecció d'incendis forestals a les urbanitzacions, que s'ha dissenyat seguint els criteris de la Llei del Parlament que dicta les mesures de protecció que cal prendre a les urbanitzacions que no tenen continuïtat inmediata amb la trama urbana.

Aquest plànol, elaborat per la Secció de Planificació del Servei d'Urbanisme, delimita una franja de 25 metres d'amplada al voltant de les urbanitzacions que es troben a menys de 500 metres de zona forestal, així com de les edificacions i instal·lacions aïllades. Aquesta franja s'haurà de mantenir lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida.

A Mataró, les urbanitzacions que hauran de seguir aquesta normativa són La Cornisa, Can Marquès, La Fornenca, Touring Club, Can Vilardell, Les Sureres, Can Gener i Can Quirze.

A banda de l'aprovació d'aquest plànol, l'ajuntament també ha publicat un ban on es recullen les principals mesures de prevenció d'incendis forestals. Algunes d'aquestes mesures prohibeixen, enre el 15 de març i el 15 d'octubre a les zones forestals, fer foc per a qualsevol tipus d'activitat, abocar escombraries i restes vegetals i llançar coets o focs d'artifici. EL ban també adverteix de la necessitat de mantenir nets de vegetació seca els volts de les urbanitzacions, entre d'altres mesures.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive