Manifestants a l'avinguda Gatassa, davant la seu de la Policia Nacional. Foto: CDR
Manifestants a l'avinguda Gatassa, davant la seu de la Policia Nacional. Foto: CDR

Un miler de persones es manifesten a Mataró contra "la repressió dels Mossos i la Policia Nacional"

Els manifestants van protestar dissabte al vespre davant les comissaries dels dos cossos policials i van tallar de nou l'N-II

Prop d'un miler de persones, segons els organitzadors, es va manifestar ahir dissabte, dia 19, al vespre pels carrers de Mataró en protesta contra "la repressió dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional". Els manifestants, convocats pel CDR de Mataró, es van concentrar a la plaça Granollers, tal i com ja van fer dimecres passat al vespre. Al contrari que aquell dia, quan van tallar la C-32 a l'alçada de la sortida Mataró Oest, aquest cop van baixar per la ronda O'Donell i es van dirigir cap a la seu del Cos Nacional de Policia, a l'avinguda Gatassa, i posteriorment a la comissaria dels Mossos del Pla d'en Boet. 

Els manifestants van exigir la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, i de la dissolució de la BRIMO, arran de la repressió que consideren que els diferents cossos policials estan exercint sobre els manifestants durant aquests dies de protesta contra la sentència del Procés. La manifestació a Mataró va finalitzar amb el tall de l'N-II a l'alçada de l'estació de Rodalies, una escena que s'ha viscut repetidament en les darreres hores.

EHQh0agWkAEJYdu

Tota la marxa va transcórrer sense incidents ni xocs amb la policia, seguint el to de la majoria de concentracions que han tingut lloc fins ara a la capital del Maresme (a excepció de dilluns dia 14, quan es va produir la detenció del líder local de la CUP, Juli Cuéllar, per presumpte atemptat contra l'agent de l'autoritat).

Els manifestants van exigir la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, i de la dissolució de la BRIMO

La concentració d'aquest dissabte a Mataró, com moltes de les que s'han viscut en les últimes hores arreu del país, venen motivades per la dura resposta policial que estan exercint els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional contra els manifestants tant a Barcelona com a arreu del país. Segons les darreres dades facilitades pel Departament de Salut, un total de divuit persones estan hospitalitzades pels aldarulls dels últims dies a diversos punts de Catalunya en el marc de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. Un d'aquests hospitalitzats està molt greu ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron. Està estable dins de la gravetat. A més, dos més han perdut la visió d'un ull i estan ingressats a l'Hospital de Sant Pau. En aquest hospital també hi ha un tercer afectat per lesions oculars que està pendent d'una operació per intentar evitar que també perdi la visió. Aquestes lesions oculars se sumen al ferit durant la protesta a l'aeroport del Prat de dilluns que va perdre un ull després ser operat a Bellvitge.

El cas del mataroní agredit

A tot plegat s'hi suma l'onada d'imatges d'aquests darrers dies on s'hi posen de manifest actuacions molt dures dels agents antiavalots d'unitats com la BRIMO contra manifestants. En un dels molts vídeos que s'ha fet viral a les xarxes socials s'hi veu un grup d'agents de la Policia Nacional que treuen un jove d'un bar de Via Laietana. Malgrat que el jove no sembla presentar resistència, l'agredeixen i l'acaben reduint a terra amb un cop de porra al genoll, per posteriorment endur-se'l cap a la comissaria.

Els fets van tenir lloc divendres passat i el jove és l'Arnau, un mataroní de 19 anys que va explicar al diari online Vilaweb com va viure els fets. "M'insultaven, em pegaven i es reien de mi", constata. Segons la seva versió, els antiavalots li van dir "ara ja no riuràs tant, fill de puta", quan el portaven a dependències policials. Allà, però, constata que el tracte va ser millor i que el van deixar marxar al cap d'una o dues hores. "Sense donar-nos cap explicació", afegeix. 

Des que es vain iniciar les protestes, dilluns dia 14 arran de la publicació de la sentència del tribunal Suprem que condemna a penes de presó d'entre 9 i 13 anys als líders polítics i socials del procés, s'han produit més de 200 detencions de manifestants, la majoria per casos de desordres públics, aldarulls, desobediència i presumptes atemptats als agents de l'autoritat. Fins avui, 17 d'ells han estat empresonats provisionalment sense fiança.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive