El mataroní Jordi Gomis, prejubilitat del sector de la banca de 55 anys i amb formació de Geografia física, ofereix informació meteorològica de la ciutat de Mataró des del gener del 2003 a través de la pàgina web www.meteomataro.com, un web que rep un centenar de visites diàries, segons calcula l'impulsor.
Aquesta xifra posa de manifest l'interès que desperta la matèria entre els ciutadans, cada cop més preocupats per les prediccions meteorològiques. No es pot entendre una ciutat sense conèixer la seva meteorologia, assenyala Gomis.
La pàgina proporciona dades enregistrades amb una estació Davis, ubicada al barri de Vista Alegre, a 105 metres sobre el nivell del mar, que recull dades de temperatura, humitat, pressió atmosfèrica, pluja, intensitat de pluja, velocitat i direcció del vent, pressió baromètrica, sensació tèrmica i punt de rosada. Aquest model d'instal·lació automatitzada ha tingut molt bona acollida en centres educatius i en els sectors agrícola, industrial, de la investigació i, sobretot, entre aficionats a la meteorologia.
Molta informació
El web permet accedir al radar del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) i de teledetecció de llamps de l'Institut Nacional de Meteorologia (INM). Els usuaris també poden consultar les dades meteorològiques cada mitja hora, els resums mensuals i anuals des del 2003 i les dades pluviomètriques enregistrades per a l'INM el 2006. La pàgina web, a més, es vesteix d'una bonica selecció d'imatges, on no falten les de l'espectacular nevada del 1962. Una webcam, orientada cap sudest de la ciutat, ensenya el cel.
La pàgina web de Meteomataró
Comentaris