J.V.

Un informe alerta dels dèficits dels criteris urbanístics del govern

El Consell del Medi Ambient conclou que manca una visió global del desenvolupament de la ciutat i no es té massa en compte la sostenibilitat

El document on el govern municipal va recollir els seus criteris urbanístics sobre el desenvolupament futur de la ciutat presenta “dèficits importants”, almenys pel que fa als aspectes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient. Aquesta és la conclusió de l'informe realitzat pel Consell Municipal de Medi Ambient sobre aquest document adjunt al PAUM i que, un cop aquest ha quedat sense efecte, ha passat a convertir-se en una de les bases pel debat sobre el futur Pacte pel desenvolupament econòmic i social de la ciutat.

Els integrants del Consell del Medi Ambient, un òrgan consultiu i de participació de l'Ajuntament de Mataró, han decidit recollir en un document la seva opinió sobre els criteris apuntats en l'informe adjunt al PAUM, després de considerar que es proposen moltes intervencions amb una rellevant incidència en el medi ambient. Aquest document es va aprovar el passat dia 2 de març per unanimitat i ara es donarà a conèixer als consells municipals, les formacions polítiques, les entitats veïnals i els ciutadans en general.

Manca de visió global
En l'informe s'adverteix de la manca d'una visió global del desenvolupament urbanístic ja que no es tenen en compte qüestions com ara la mobilitat, els equipaments sanitaris i culturals i el sistema d'espais lliures i s'obvien “les repercussions més generals que en la resta del territori municipal poden tenir les propostes de creixement residencial”. A més, s'adverteix que la reflexió de futur no es fixa en el territori més enllà del municipi.

Els autors de l'informe també mostren la seva preocupació per creixement de la zona residencial davant de l'Hospital de Mataró, un criteri que consideren “no gaire sostenible”. Tampoc consideren una bona idea la proposta de construir un edifici de 20 plantes al final de la ronda Barceló, i es recorda que actualment la torre del Maresme ja resulta un “element discordant” a la façana litoral.

Concretar l'ubicació definitiva del Corte Inglès, plantejar les comunicacions i els accesos pensant en el transport públic i l'aprovació definitiva del Pla especial de les Cinc Sènies són altres de les qüestions que, a parer del Consell de Medi Ambient, s'haurien de tenir més en compte a l'hora de plantejar el futur urbanístic de la ciutat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive