CAPGROS.com

Un estudi de la Politècnica de Mataró posa de manifest les mancances dels enginyers

Els titulats tenen dificultats en la comunicació, en la redacció de projectes i en la dinamització de grups de treball

Els enginyers tècnics titulats tenen dificultats per comunicar els seus projectes, per redactar informes o per dinamitzar equips de treball. Així ho posa de manifest un estudi realitzat per l'Escola Universitaria Politécnica de Mataró (EUPM) amb l'objectiu de conèixer el grau de preparació dels alumnes de les tres llicenciatures que s'imparteixen al centre, de cara al seu futur en el mercat laboral.

Per fer aquest estudi, els seus responsables han consultat entre els empresaris quin és el perfil d'enginyer que busquen i quines són les competències a les que millor responen aquests professionals quan comencen a treballar. Les empreses consultades, un total de quinze escollides en diferents àmbits per tal d'aconseguir una mostra qualitativa, han coincidit en assenyalar les mancances dels enginyers a l'hora de comunicar-se i d'explicar els seu projectes. Els titulats també tenen dificultats en redactar informes i en expresar-se en anglés.

Altres competències en les que els enginyers tenen problemes són les relacionades amb la direcció i dinamització de grups de treball i en les que tenen a veure amb la vessant de negoci dels projectes. “Els costa entrar en el negoci, valorar si un projecte és o o viable i tenir en compte els aspectes socioeconòmics dels projectes”, explica Joan Gil, director de l'EUPM.

La Politécnica tindrà en compte els resultats d'aquest informe per ajustar el pla d'estudis de les tres llicenciaturesss que s'imparteixen al centre. Entre les mesures que s'aplicaran el proper curs destaca la incorporació d'assignatures transversals relacionades amb la comunicació. Tambe s'elaboraran informes personalitzats de cada estudiant en el que es remarcaran els seus punts forts i punts dèbils i cap a quin àmbit pot enfocar la seva carrera profesional. A més, la Politécnica organitzarà postgraus de reciclatge per a enginyers que ja s'hagin incorporat al món laboral.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive