Vistes generals al polígon de les Hortes
Vistes generals al polígon de les Hortes

Judith Vives

Un estudi adverteix de la manca de transport públic als polígons

L'Ajuntament admet que la manca de pressupost impedeix ampliar ara el servei del Mataró Bus a les zones industrials i al TecnoCampus

La immensa majoria de treballadors dels polígons industrials de la ciutat desconeixen l’oferta de transport públic per accedir als seus llocs de treball o directament opten per fer servir el vehicle privat. Així ho conclou un estudi sobre la mobilitat als polígons del Pla d’en Boet i les Hortes del Camí Ral, que també apunta la manca d’una oferta de transport públic adequada a les necessitats dels treballadors d’aquests àmbits. L’Ajuntament, tot i ser-ne conscient, admet també que les dificultats pressupostàries impedeixen, ara com ara, ampliar el servei. El govern municipal descarta de moment i per les mateixes raons, crear una nova línia del Mataró Bus per connectar el centre de la ciutat amb el TecnoCampus i el Rengle.

L’estudi sobre la gestió de la Mobilitat als Polígons Industrials, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat a Mataró pels serveis de Mobilitat i l’IMPEM, conclou amb una dada força significativa: un 71% dels desplaçaments del domicili als llocs de treball als polígons industrial es realitzen en vehicle privat. I entre aquests, només el 3% ho fa amb vehicles compartits. Un 21% hi va a peu, un 2% en bicicleta i l’1% en el vehicle de la pròpia empresa. Dels enquestats, només el 37% estaria disposat a canviar de tipus de transport, mentre que el 54% diu que no. L’estudi, realitzat per mitjà d’enquestes als treballadors i responsables de les empreses, també assenyala que un 73% dels treballadors provenen de Mataró mateix i el 17% de la resta de la comarca, mentre que un percentatge inferior arriba d’altres municipis.

La regidora de Mobilitat, Núria Aguilar, destaca d’aquest informe el seu “realisme”. “No ens diu coses noves però sí realistes, i ens aporta dades concretes que fins ara no teníem”, ha explicat a capgros.com. Entre els objectius d’aquest estudi hi ha el de detectar les mancances, estudiar la viabilitat de les actuacions i avançar cap a l’elaboració d’un pla específic de mobilitat als polígons que s’iniciarà amb la creació d’una messa de la mobilitat. Tot i que moltes de les actuacions necessàries no es podran portar a terme per raons de pressupost, Aguilar destaca que gràcies als resultats de l’estudi ja s’han dut a terme accions com ara la creació de més passos de vianants als entorns del Camí del Sant Crist o la instal·lació de semàfors a la Via Sèrgia amb carrer de la Bobinadora. Més complicat serà, no obstant, posar en marxa línies del Mataró Bus per connectar els polígons. Aquestes línies ja van funcionar temporalment quan es va renovar la xarxa de l’autobús urbà però es van acabar eliminant. “Tenim una segona fase d’ampliació del servei prevista però ara de moment no és possible”, explica la regidora, que recorda l’important esforç econòmic que ja porta a terme el govern municipal per mantenir el servei “tal i com el tenim ara, sense retallades”.

L’autobús al TecnoCampus, pendent
Les dificultats econòmiques també impedeixen crear una nova línia que connecti el centre de la ciutat amb el TecnoCampus i el Rengle, tal i com també estava previst. Aguilar recorda que actualment hi ha una parada propera just davant l’edifici de Vidre, així com la parada de l’empresa Casas. Des de l’estació de Renfe, d’altra banda, s’ha senyalitzat l’itinerari a peu fins al TecnoCampus, que és d’una distància similar a la que fins ara recorrien els alumnes que anaven de l’estació fins l’edifici de l’Escola Universitària del Maresme.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive