El túnel de Glòries incrementarà les retencions d’entrada a Barcelona
El túnel de Glòries incrementarà les retencions d’entrada a Barcelona

Capgròs.com - ACN

El túnel de Glòries incrementarà les retencions d’entrada a Barcelona

L’Ajuntament preveu més col·lapse les primeres setmanes i recomana l’ús del transport públic i planificar amb antelació els desplaçaments en vehicle privat

L'Ajuntament de Barcelona preveu retencions durant les primeres setmanes de funcionament del túnel de Glòries en sentit Llobregat, entrant a la ciutat des del Maresme. El túnel estarà operatiu el diumenge 3 d'abril cap a les 8 del matí si les condicions meteorològiques ho permeten. Durant la nit es faran les tasques per modificar la senyalització de l’entrada. 

El gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, i l’inspector i portaveu de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Jordi Oliveras, han recomanant l’ús del transport públic i planificar amb temps els desplaçaments en vehicle privat. També han apuntat que la voluntat de la Guàrdia Urbana les primeres setmanes no serà sancionar sinó orientar els conductors de manera pedagògica.

Menys capacitat de vehicles

Segons el consistori, la reducció de la capacitat de vehicles d’entrada donarà lloc a un increment de les retencions habituals, sobretot durant l’hora punta de les primeres setmanes de funcionament. Tot i que no s’ha establert un objectiu quantitatiu per a la reducció de vehicles, la finalitat és rebaixar el tràfic d’entrada de vehicles privats. Per ara, no s’ha especificat si s’ampliarà el transport públic en aquesta zona.

La Guàrdia Urbana reforçarà la seva presència a l'àrea amb un dispositiu específic per garantir el compliment de la nova ordenació viària. L’operatiu gestionarà les obres a través de punts fixes a les zones de més trànsit i de punts mòbils que s’adaptaran a mesura que canviï l’escenari. També s’ha demanat que es prioritzi el transport públic i que es revisi amb freqüència els canals de l’estat del trànsit per “garantir” la seguretat viària i “disminuir” les possibles retencions.

Pel que fa a les persones que no utilitzin correctament les vies les primeres setmanes, Oliveras ha assegurat que la voluntat de la Guàrdia Urbana no és sancionar sinó orientar “de manera pedagògica”.

Modificacions viàries

La principal novetat que s’implanta és l’eliminació dels carrils de circulació en superfície que quedaven a la Gran Via, entre el carrer Bilbao i el carrer Padilla. En aquest àmbit no hi haurà trànsit de pas i nomes podran desplaçar-se pels laterals els vehicles de veïns, serveis, transport públic i d’emergència (tram Bilbao-Independència i tram Castillejos-Padilla). La superfície de la plaça de les Glòries quedarà completament lliure de trànsit privat permetent el pas a vianants, bicicletes i transport públic (autobusos i taxis).

Dues opcions

Els vehicles que circulin pel túnel, en sortir, tindran dues opcions: o bé pujar pel carrer Padilla o bé pel carrer Marina. En línia recta per la Gran Via només hi podran circular autobusos. Abans d’entrar al túnel, a l’altura de la Rambla de Poblenou, hi haurà una sortida exclusiva per a autobusos i taxis. En aquest punt es mantindrà l’actual semàfor amb un doble objectiu: per permetre la maniobra a autobusos i taxis per accedir a la rampa de sortida des del carril bus i per regular el trànsit que entra al túnel amb criteris de seguretat. La resta de vehicles que circulin per la C-31 hauran d’utilitzar la sortida 201 Bac de Roda/Poblenou per accedir al lateral de la Gran Via.

Les modificacions provocaran l’eliminació de l’actual gir des de l’àmbit central de la Gran Via en sentit Llobregat cap al carrer de la Independència. Els vehicles que utilitzaven aquest itinerari per connectar amb el carrer Aragó tindran dues opcions: sortir per la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou, continuar per Bac de Roda i després girar cap a Aragó o Mallorca; o bé seguir a la C-31 cap a l’interior del túnel i arribar a Aragó a través de Padilla o Marina.

El carrer de la Llacuna quedarà sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat i únicament restarà operatiu un carril per accedir al lateral mar, en sentit Besòs. En el tram entre el carrer de Perú i la Gran Via, el carrer Llacuna es pacificarà i es permetrà la circulació només per ús veïnal i per accedir a la zona de càrrega i descàrrega del centre comercial.

El funcionament dels radars en mode sancionador es manté congelat fins al mes d’agost.

 

Comentaris (8)

joan Fa 8 mesos
solament hi ha un alcalde que pugui estar al mateix nivell o pitjor encara que en Bote i efectivament és la Colau.Anem bé amb aquests 2 perles i així van Barcelona i Mataró, cap endarrera com els crancs ,posant pals a les rodes a la gent treballadora que empaita la ciutat i el pais, suposo que solament estan per al seu electorat, el que segur que aquestes hores punta encara no s'han llevat del llit.
Guillem Fa 8 mesos
Ens prenen per idiotes, els que han canviat el cotxe per un no contaminant per poder entrar a BCN ara resulta que hauran d'agafar transport públic... patètic. El centre comercial Glòries no tardarà gaire en tancar, es impossible arribar en cotxe, si s'ha de mantenir amb la gent del barri..., ho té clar. Això sí, els milers de parats podran passar els dilluns al sol a la plaça. Els que han d'antrar a BCN a pencar... , pobres. La gent de comarques que vol visitar la ciutat...
SCR Fa 8 mesos
Lo que pone en esta noticia, ya se veía sin ser arquitecto. Si de tres carriles de entrada a BCn, te cargas uno desde Montgat hasta la entrada de BCN y a eso le sumas que a día de hoy hay más coches que cuando se comenzaron las obras (ya ni me acuerdo de cuando comenzaron)...pues blanco y en botella. Lo que deberían haber hecho con todo el dinero que se han gastado es invertirlo en mejorar el transporte público, pues vaya chapuza ir de Mataró a BCN en tren o bus...un infierno no...lo sigui
Marcos alucino Fa 8 mesos
Desde Mataró os damos la solución = "Ya se acostumbraran"
Jordi Fa 8 mesos
Més retencions=més contaminació. No es tractava de justament el contari?
Flipada Fa 8 mesos
A veure que ho entengui. S'han gastat milions i milions i anys i anys en tirar al terra l'antic anella que passava per sobre de la plaça de les Glòries i que suposan cues perquè ara ens digui que el túnel aquest suporta menys capacitat i per tant hi hauran més cues? Però aquesta gent es pitorrea de la gent o què? I diuen d'afagar el transport públic que a hores punta va fins la bandera tot ple i fins i tot amb gent dempeus o asseguda a les escales, però quin cervell té aquesta gentu
Mataroni Fa 8 mesos
Si sols deixem un carril d'entrada a bcn, la cua arribará a Mataró a les 8 del matí. Tot solucionat!!! Quina colla aquests.
Marc Hirschi Fa 8 mesos
Què hi fan a sobre? Un pipican?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive