-
-

V. B.

Tres estudiants d'ADE i Màrqueting, els millors oradors del TecnoCampus

L'equip guanyador de la Primera lliga de debat va haver de defensar que la seguretat no justifica qualsevol limitació de la llibertat

'La seguretat justifica qualsevol limitació de la llibertat?'. Una pregunta cabdal en aquest segle XXI, amb governs d'arreu del món que, amb l'excusa de combatre el terrorisme i la delinqüència global, cada cop tenen la màniga més ampla per intervenir en esferes privades i personals. No és una qüestió fàcil de respondre, però encara menys si se t'obliga a prendre partit a favor o en contra, encara que no sigui la teva postura personal, i et permeten tan sols mitja hora per preparar l'argumentació. Aquesta és l'escena que van haver d'afrontar els equips finalistes de la primera Lliga de debat universitària del TecnoCampus. El vencedor va ser el trio format per Sergi Coll, Ariadna Madrid i Sara Atienza, estudiants del doble grau d'Administració i Direcció d'Empreses i de Màrqueting al TecnoCampus, a qui els va tocar argumentar en contra. La final es va celebrar la setmana passada i va comptar amb el periodista Antoni Bassas, directiu del diari ARA. Els vencedors participaran la setmana que ve a la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra amb equips d'arreu de Catalunya.

Què és una Lliga de debat? Es tracta d'una tradició molt arrelada al món universitari anglosaxó, que ara s'està estenent a altres països. "Et permet guanyar capacitat d'expressió i a aprendre a parlar en públic", explica Sara Atienza, que també va ser escollida millor oradora. Unes tècniques que els seran molt útils quan els arribi l'hora de presentar les seves idees empresarials o de campanyes publicitàries. Atienza i els seus companys han participat en un seguit de classes d'oratòria ofertes pel TecnoCampus, on han arès com argumentar i exposar idees, estructurar el discurs, controlar el llenguatge no verbal o preparar diferents presentacions. Aquests classes han estat la plataforma primera Lliga de debat del TecnoCampus, amb un total de quatre equips. Després d'imposar-se a semifinals, Atienza i els seus dos companys també van derrotar l'equip a qui li va tocar defensar que la seguretat sí que està per sobre de la llibertat. "Crec que vam controlar millor els nervis i vam tenir un discurs ben estructurat", expliquen els guanyadors, que apunten que no és gens fàcil. "Tens mitja hora per anar reunint arguments, sense cap dispositiu mòbil per accedir a Internet i buscar-ne, i sol passar que se t'acudeixin més idees per al rival que per a tu mateix". 

Cada equip compta amb un capità, encarregat de la introducció i la conclusió, i dos oradors, un que desenvolupa els arguments exposats pel capità i l'altre que respon als arguments de l'equip rival. Atienza, Coll i Madrid van demostrar ser els millors segons el jurat integrat, entre d'altres, pel propi Antoni Bassas, que en una xerrada el mateix dia va recordar la importància de la comunicació en tots els àmbits: "als Estats Units des de les primeres etapes de l’educació s’avalua els alumnes sobre les seves capacitats per argumentar i exposar idees". Els experts en Carles Lombarte i Marta Carreras, que van oferir els tallers previs d'oratòria als diferents equips, estan fent ara un seguiment als guanyadors perquè continuïn millorant durant la Lliga de Debat catalana en la que participaran la setmana que ve.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive