Adriana Esperalba.
Adriana Esperalba.

Trencar amb la moda infantil actual

Adriana Esperalba, fundadora de Bobo Choses.

L’Adriana Esperalba és una jove mataronina que després d’estudiar Disseny Gràfic i treballar en una agència de publicitat, va decidir provar sort en el món de la moda. Per diversió. Deu anys després, la marca Bobo Choses produeix més de mig milió de peces de roba que es venen per tot el món i s’han convertit en tendència dins de la moda infantil. “El món de la publicitat em va cansar, i amb una amiga vam muntar el nostre propi estudi de disseny”, explica Esperalba, que afegeix: “Ens vam quedar embarassades i mirant roba pels infants, res ens agradava; vam dir de fer una col·lecció de samarretes amb els nostres dissenys i el que va començar com una broma s’ha convertit en la nostra empresa”. Dit i fet, després de presentar-se a una fira a París, d’aconseguir un proveïdor japonès i contactes de botigues força importants, Esperalba i la seva companya de viatge van iniciar una aventura que començava amb 5.000 peces de la primera col·lecció i que deu anys després s’ha multiplicat per 100.

Tot, a més, treballant des de Catalunya i part de la producció a Portugal i amb una visió internacional del negoci, on més del 90% dels clients són de fora del país. “França, Suècia, Corea del Sud, Japó, Estats Units i el Regne Unit són els nostres principals clients; Espanya és un 5% del volum total que creem”, relata Esperalba.

Què té d’especial la rob de Bobo Choses?
Crec que la principal característica és l’estampat, molt gràfic com no pot ser d’una altra manera tenint en compte que venim d’aquest món. Potenciem molt l’estampat i també juguem amb una paleta de colors no molt forta però sí lluminosa. Crec que un altre punt important és que es tracta de roba molt còmoda.

Com es passa de fer 5.000 peces a mig milió?
La primera producció va ser caòtica, ja que vam treballar amb una empresa de producció de Bangladesh. Com que érem una marca petita, no va ser fàcil arrencar. La distribució a les botigues de la primera col·lecció vam fer-la des del garatge del meu pare. Vam aconseguir servir-la i ens vam posar amb una nova col·lecció.

I ara la producció la feu des d’aquí.
Vam preferir no arriscar-nos, perquè no teníem un contacte directe a  Bangladesh i vam portar la producció a Portugal durant tres anys, on podíem controlar millor la qualitat. . A mesura que vam créixer vam portar la producció a Catalunya, entre Mataró, Argentona i Sabadell.

I quin volum de negoci teniu actualment?
Hem crescut molt. Vam començar tres i ara som 30 a l’empresa, tenim 416 punts de venda en botigues multimarca i web online. Treballem en 43 països i esperem obrir la primera botiga pròpia a Barcelona aquest any. Hem obert una línia de roba de dona i pel proper estiu voldrem oferir ja algunes peces per a home.

També teniu una vessant social...
Comptem amb una col·lecció paral·lela que forma part de Wimamp, un projecte social on un percentatge dels beneficis van a una ONG i la característica principal és que els dibuixos de la roba estan fets per nens. Nosaltres posem el patró i colors. La primera que vam fer feia referència a la contaminació a oceans, i la segona parla sobre com tractem els animals. També col·laborem amb la Creu Roja en un casal d’estiu que tenen per a nens amb pocs recursos.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive