El servei de neteja recull trastos vells. Foto: R.Gallofré
El servei de neteja recull trastos vells. Foto: R.Gallofré

Els trastos vells es tornaran a recollir a domicili a Mataró

És el tercer canvi en 10 anys d’un dels serveis del nou contracte de la brossa: ara caldrà trucar perquè vinguin a buscar els trastos

El servei de recollida de voluminosos, és a dir de trastos vells, és un dels que ha patit més modificacions en els darrers anys a la ciutat. L’Ajuntament de Mataró, ens els diferents contractes dels darrers anys, l’ha anat modificant. Amb l’entrada en vigor del plec que ara s’ha licitat, els trastos es tornaran a recollir a domicili i amb avís previ. Com es va fer del 2012 al 2015.

7 de cada 10 mataronins deixen malament els trastos al carrer

Quan entri en vigor el nou contracte de la brossa, la recollida de voluminosos (mobles, estris vells, matalassos,i altres residus de característiques similars) es farà a domicili però a partir de concertar la recollida prèviament, amb trucada telefònica. S’esmena així el canvi introduït el 2015 pel qual la ciutat se sectorialitzava per zones, cadascuna de les quals li corresponia un dia en què es podien deixar els trastos al carrer, davant de casa, i es procedia a la batuda i recollida d’aquella zona. A la pràctica, però, és molt l’incivisme o la desconeixença d’aquests torns pel que el resultat comú i molt present a la ciutat és la imatge de molts trastos abandonats fora de la jornada indicada, que no es recullen i que generen sensació de deixadesa. 7 de cada 10 mataronins deixaven malament els trastos al carrer. 

La reintroducció de la recollida a domicili amb comunicació prèvia persegueix “millorar substancialment la qualitat de la via pública, desviant d’aquesta un alt percentatge de voluminosos que actualment s’abandonen a la vorera o al costat dels contenidors” i “incrementar el potencial de Preparació per a la Reutilització recollits, a la vegada que es detecten altres oportunitats d’elements reutilitzables que es podran recollir i vehicular correctament aprofitant la logística del circuit de voluminosos”.

Amb el servei es recolliran tant voluminosos d’origen domiciliari com aquells que provenen de l’activitat comercial, de serveis o d’altres establiments públics i privats assimilables als domiciliari

Mobles abandonats vora uns contenidors. Foto: R.Gallofré

Brossa, servei de neteja, voluminosos. Foto: R.Gallofré


 

I amb els trastos no concertats?

No és difícil imaginar que de la mateixa manera que actualment hi ha molts ciutadans que no respecten el torn i abandonen trastos fora de dia també amb el nou contracte hi haurà voluminosos a la via pública que no hauran trucat prèviament pel concertar la recollida. Davant d’aquest fet, l’Ajuntament estipula que l’empresa encarregada haurà de “garantir el pas diari d’un servei de recollida de voluminosos tots els carrers i punts de recollida del municipi, i garantir la retirada al llarg del torn diürn de tots els residus voluminosos dipositats de forma no concertada, sempre tenint en compte el canvi substancial esperat en la quantitat de voluminosos a la via pública”.

Una altra clàusula inclosa és que l’equip de matí haurà d'incorporar necessàriament dos peons amb discapacitat intel.lectual i amb especials entre Especial de Treball.

El tercer canvi en 10 anys

El que entrarà en vigor, presumiblement, l’1 de març del 2021 serà el tercer canvi substancial del servei de recollida de voluminosos en la darrera dècada. El 2012 es va adoptar un servei similar al que ara es defineix, que substituïa l’anterior amb el qual i a través de la concertació de cita, els operaris recollien a l’interior del domicili els propis trastos. El 2015 es va fer la proposta de 5 zones amb el seu respectiu dia. El 2021, amb el nou contracte, un altre canvi. I l’objectiu que els trastos abandonats deixin de formar part de forma continuada del paisatge de la ciutat.

Arxivat a:

Comentaris (3)

Sara Fa 1 mes
Yo tengo delante de mi casa 7 contenedores!! Y no hay derecho que el ajuntamiento no haga nada!!
Virginia Fa 1 mes
Esperamos que canvie, por que raro és el dia que No envio alguna foto a Mataro Net de la brutícia acumulada els costats del contenidor.
Jordi Fa 1 mes
I ens extranya el canvi?. Fa temps que visc aquest incivisme. Quan passo per davant dels contenidors de la plaça del Verdet és com si fos Dijous cada dia (dia de recollida de trastos) i em "fotu" de mala llet. No n' aprendrem mai, i ens han de castigar com nens a l' escola. Vergonya de gent d' aquest país, i amb aquestes actituds pretenem rebaixar el risc de rebrot?. Aneu a c.......
Viki Fa 1 mes
No, se com es pot solucionar aquets problema, però si ja tenim el problema amb els nois i noies dels institut quant surten a fer l' en l' entrepà i llençant els papers a terra, que podem esperar d'aquets pais?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive