Tots els grups demanen boscos segurs i acotar més la caça. Foto: R.Gallofré
Tots els grups demanen boscos segurs i acotar més la caça. Foto: R.Gallofré

Tots els grups demanen boscos segurs i acotar més la caça

La Junta de Portaveus de Mataró aprova una declaració de suport al moviment popular de reacció després de dos ferits per arma de caça a la zona en poques setmanes

L’Ajuntament de Mataró demana boscos més segurs, de retruc dels darrers incidents amb caçadors que han tingut a mataronins de víctimes. Tots els grups municipals representats a la institució han subscrit una declaració institucional en la que es demana mesures urgents per garantir la seguretat de la gent que va pel bosc i, alhora, garanties i un protocol acotat per a les batudes de caça.

El posicionament unànime de tots els grups arriba després de la important manifestació del passat 20 de març i del cas singular d’un ciclista mataroní que va ser ferit per un caçador. 

El text aprovat considera la caça necessària per al control d’espècies com els senglars però recull que “els boscos poden ser perillosos per a la població i cal posar-hi una solució que ha de passar per la millora de la seguretat als entorns forestals mitjançant una major regulació del sector, sense oblidar la necessitat d’un control cinegètic efectiu per evitar posar en risc les collites dels agricultors”.

Mataró considera necessari redactar i aprovar un protocol d’obligat compliment, consensuat amb els sectors afectats, que garanteixi la seguretat de les batudes amb mesures com la presència de vigilància per controlar els accessos a la zona de la batuda, la utilització de precintes i balises al voltant del perímetre de l’àrea de caça, la realització de controls d’alcoholèmia aleatoris, millorar la comunicació i difusió de les batudes i col·locar-ne els cartells una setmana abans. 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Les bicicletes també son un perill Fa 2 mesos
Per tenir boscos segurs, també cal regular les bicicletes que circulen pels corriols que fan baixada a velocitats de vertigen. Si vas a peu, et poden matar perquè no se senten a venir. Hauria de ser obligatori algun aparell sonor constant instal·lat a la bicicleta.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive