-
'S'està patint l'aprimament del sector'
La reducció de plantilla de l'empresa Etal s'ha sumat aquesta setmana al conflicte laboral d'un altre tint, Pratginé. Són només dos nous símptomes de la situació de crisi que està vivint el sector del tèxtil. "És el que estava previst. Estem patint l'aprimament del sector com a conseqüencia de la famosa globalització", comenta el president d'ASEGEMA, Josep Espígul. Per l'empresari, el sector es veu obligat a fer els moviments necessaris per situar-se i adaptar-se a la nova realitat, amb l'objectiu de mantenir-se i ser competitiu. Espígul afirma que la situació no és agradable, però insisteix que les llums d'alarma fa molt de temps que estan enceses i que a ningú li pot agafar per sorpresa.
Tints Etal redueix més d'un terç de la plantilla per falta d'activitat
Vint-i-quatre dels seixanta tres treballadors han pactat indemnitzacions amb la gerència perquè la producció s'ha reduït a la meitat
L'empresa de tints Etal, creada el 1966, està visquent una reducció de plantilla degut a la falta d'activitat. Avui mateix han deixat la fàbrica tres treballadors després d'haver pactat indemnitzacions amb la gerència. Són l'últim grup d'un total de vint-i-quatre empleats que han marxat durant el mes de desembre, el que representa més d'un terç del total de la plantilla, que quedarà amb quaranta una persones. Segons el portaveu del comitè d'empresa, Francesc Garcia Luque, les baixes han estat voluntàries i en tots els casos s'han negociat les condicions entre les dues parts. "L'empresa està preparada per fer 12.000 quilos de producció diària i actualment estem a la meitat", ha comentat Garcia. Etal, que està situada al número 84 del carrer Prat de la Riba, és una de les empreses que s'ha vist afectada per la liberalització del sector tèxtil. "Els preus han caigut i la feina ha baixat perquè la cadena de producció es trasllada a països com la Xina o el Marroc", analitza Garcia. Tot i la reducció de plantilla, la continuïtat de l'empresa, una de les més antigues que queden en actiu, no està garantida. "Les perspectives no són bones. Però el mercat dirà si la situació va a més", sentencia Garcia.
Comentaris