Carlos García CUP: “Tindrem un peu a la institució i l’altre a totes les lluites socials”
Carlos García CUP: “Tindrem un peu a la institució i l’altre a totes les lluites socials”

“Tindrem un peu a la institució i l’altre a totes les lluites socials”

6 preguntes i 6 respostes de Carlos García, el candidat de la CUP a l’alcaldia de Mataró

Carlos García Cádiz és el nou rostre de la CUP a Mataró, un número 1 d’una llista renovada que aspira a tornar a tenir representació quatre anys després de quedar fora del consistori mataroní. Ho fa amb la recepta de sempre la Candidatura d’Unitat Popular: reivindicant els drets socials, amb llenguatge combatiu amb el poder, aconstant-se al carrer i els moviments socials i postulant-se per tornar a ser un verb incòmode (per la resta de grups, s’entén) dins del Saló de Sessions

Quin aprenentatge n’ha tret la CUP d’haver quedat fora de l’Ajuntament fa quatre anys?

El principal aprenentatge és recuperar el viure fora de les lògiques institucionals. Hem pogut recuperar la presència als carrers, als moviments socials, que sempre ha estat el nostre ADN. El que defineix la CUP és voler ser la veu de tota la gent que queda fora del sistema. Les lògiques d’un Ajuntament t'absorbeixen, t’impliquen moltíssim i hem de saber combinar un peu a la institució amb seguir estar presents amb l’altre peu a totes les lluites de la ciutat. Això ho tenim ara més clar que fa quatre anys.

La CUP es presenta per primer cop amb un candidat que no és del seu nucli fundador a Mataró. Ha canviat molt el partit?

Crec que no, no ha canviat en l’essencial. Seguim fidels a les lluites socials, a confrontar el poder, a lluitar pels drets de totes les persones i no només per les que tenen el dret de ciutadania i nosaltres el que fem és recollir el testimoni de les persones que ens han precedit. Som una candidatura renovada, que també és propi de la marca CUP, però com sempre és col·lectiva i la gent que ha anat quedant enrere de la llista -per dir-ho així- no és que ja no hi siguin: seguim comptant amb la seva força, implicació i experiència.

Em pot donar un exemple de fet d’aquest mandat que hauria estat diferent amb la CUP present al Ple?

Un dels nostres objectius és traduir i fer de portaveu no només del que passa a fora a dins de l’Ajuntament sinó també a la inversa: volem traslladar tot el que passa al Ple a la gent. La ciutat té un gran desconeixement de les temàtiques, debats o vots que es donen al Ple. La CUP vol fer una oposició constructiva portes enfora: proposant a la gent que s’impliqui, que conegui i que els consensos importants de la societat com la immersió lingüística no es capgiri des de la institució. Amb la CUP les opinions populars compten.

Sou l’única força que s’oposa frontalment al trasllat del jaciment romà i visigòtic de Ca la Madrona. La CUP està intentant articular una rèplica de ‘Salvem Can Fàbregas’?

Jo capgiraria la pregunta. Nosaltres ens posem al servei del moviment que s’oposa al trasllat, no fer-lo servir. La CUP vol treballar pel futur de la ciutat i creiem que un dels eixos principals ha de ser el respecte al patrimoni. Hem de respectar el passat i hem de donar equipaments als nostres barris, sobretot els més perifèrics com Rocafonda. Veiem que a Mataró no s’aposta per això i nosaltres ho volem fer.

Quin tipus de propostes només arribaran al Ple si hi teniu representació?

Volem encetar el tema de l’urbanisme, que durant molts anys ha estat tancat i relegat a les lògiques de mercat i els interessos del govern. Sabem que s’ha de fer un nou Pla General Urbanístic i volem intervenir-hi molt activament per incidir en temes com l’habitatge. Volem redirigir una gran part del pressupost en aconseguir que molt de l’habitatge passi a mans públiques mitjançant el tempteig i retracte o la promoció pública. Veiem que tot i tants anuncis sobre habitatge en campanya, la solució només passa per augmentar el parc públic. La CUP volem que el sol públic es conservi públic sense convenis amb empreses que els hi acabin transferint la titularitat i que tota la inversió es quedi a la ciutat. Sabem com fer-ho i així tindrem el control i incidirem en el preu del mercat de lloguer.

Quin rol tindrà la CUP, si entra, en el proper consistori? Donareu suport a algun govern?

Des del moment en el que ens presentem ens podem imaginar molts escenaris. No descartem governabilitat però aquesta hauria de ser en un projecte escorat a l’esquerra, amb voluntat transformadora i que vagi cap al socialisme i la república catalana. Això descarta moltes opcions, és clar. La CUP som un projecte col·lectiu i el defineix l’assemblea. Per tant estarem en mans de la ciutadania. La participació, reactivar els espais participatius han de servir perquè el que portem a l’Ajuntament no sigui el que diu la CUP sinó el que recolza el màxim de gent. 

Arxivat a:

Comentaris (6)

Barrabas Fa 16 dies
Feu posible tot el que el demés no han sabut fer,,,visca la justícia social,,!!
jep Fa 17 dies
un peu el del delinquent i un altre peu el de l'okupa, per als únics que us dirigiu com defensors dels delinqüents que sou sempre i en contra de la gent treballadora. aneu a donar exemple a les vostres ubanitzacions i barris de pijos i acolliu uns quants d'aquests angelets paràsits i delinquents que defenseu i que venen a viure del cuento.
a si voleu lluita... Fa 17 dies
doncs facilitant-li les pedres als "vulnerables", aquests son aixi, son els que diuen que les "pafiques veïnes" es defensen a pedrades de la policia racista...els que veuen pegar a manifestants quan devant no hi cap policia i el manifestant es llença al terra, aquests omplirien encara mes de ocupes i delinqüents els barris i serien capaços del multar al que ho critiques, i espera que no diguessin de "compartir" nomina i pis amb tot el que vulguin ells. Ara ells no ho farien.
Antonio Recio Fa 17 dies
Otro al que toda la vida le decían charnego...no aprenden. El borrego máximo.
si voleu lluita... Fa 17 dies
Veniu al Parc de Rocafonda. Baralles amb pedres a diari. Com gestioniaríeu això?
Mataroní Empipat Fa 17 dies
Srs de la CUP, si estiguessiu al govern, els barris conflictius de la ciutat ja estaríen fora de tot control, l'ocupació s'incrementaria i estarieu en contra de qualsevol proposta que signifiqui progrés i riquessa per la ciutat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive