-
-

Tensió i mal ambient a la Policia Local de Mataró

Protestaran al Ple de maig pel que consideren sobrecàrrega de treball, manca de personal i una cúpula de comandament sobredimensionada

Malestar a la Policia Local de Mataró. El cos té previst manifestar-se aquest dijous al Ple de Maig per protestar contra el mal ambient que s'hi respira des de fa mesos. En concret es queixen perquè consideren que pateixen sobrecàrrega de treball, manca de personal i un tracte deficitari per part de la cúpula de comandament, que denuncien que està sobredimensionada.

La protesta de dijous la convoca l'SPTM-CAT, sindicat majoritari de la Policia Local a Catalunya

La protesta de dijous la convoca l'SPTM-CAT, sindicat majoritari de la Policia Local a Catalunya. El representant sindical del cos policial mataroní, Manel Lizcano, assegura que ja han denunciat "moltes vegades" aquesta situació. Però en els darrers mesos s'han produït diverses situacions que, segons ell, han estat "la gota que han fet vessar el vas". La setmana passada van celebrar una assemblea on hi va participar aproximadament la meitat dels prop de 160 membres de la plantilla policial, en la qual van decidir tirar endavant la concentració de dijous.

El nou càrrec directiu

L'aspecte que més molesta els policies, segons apunta Lizcano, és la intenció de l'Ajuntament de crear un nou càrrec  a Via Pública, el de Director General de Seguretat. Consideren que és "del tot innecessari" ja que la cúpula de la Policia Local ja està, segons ells, massa inflada. "Té més càrrecs que, per exemple, una ciutat com Terrassa, on hi ha 80.000 habitants que nosaltres més i una plantilla de policies que ens supera en un 40%", constata el representant sindical. Segons detallen, la cúpula està formada per un intendent major, dos inspectors i tres sotsinspectors, quelcom que ja consideren excessiu.

DSC 8570

Afirmen que amb el sou del nou Director de Seguretat es podria pagar com a mínim dos policies més

En aquest capítol els molesta especialment que, segons expliquen, el nou càrrec de Director General de Seguretat sorgeixi de la reconversió d'una plaça que desapareixerà, la de Coordinador de Gintra, que haurà ocupat Joan Giénez Cernuda fins ara que es jubila. Cernuda, ex Intendent Major de la Policia Local, va haver de complir un càstig d'un any de sou i feina per ser enxampat conduint borratxo. L'Ajuntament va crear el càrrec de Coordinador de Gintra, l'empresa municipal que gestionava els aparcaments -avui fusionada amb PUMSA- per facilitar que la reincorporació de Cernuda no fos de nou a la Policia Local. "Des de l'Ajuntament es va defensar a capa i espasa que el càrrec no es creava específicament per a ell, però el fet que desaparegui un cop Cernuda es jubila demostra que no era cert", defensa Lizcano. 

"Desmotivació" i "problemes de salut"

Si el Director General de Seguretat manté el sou corresponent al coordinador de Gintra, serà de prop de 60.000 euros. "Amb aquests diners podries crear dues places més de Policia Local", afirma el representant sindical, que denuncia que a Mataró hi ha "manca de personal" i s'està "molt per sota de la ràtio de Policia Local per habitant que seria ideal". A això s'hi suma el que consideren un tracte "penós" per part dels superiors de la comissaria, amb casos de "dicriminació, instults i mobbing", segons detalla l'informe presentat pel sindicat. Davant d'aquesta situació, el clima laboral és de "desmotivació" i també afecta la "salut laboral dels policies". En aquest sentit, denuncien un increment de l'índex d'accidentalitat laboral al col·lectiu i un augment de les baixes per depressións, estrés ansietat i altres malalties relacionades

Els policies també reclamen que el govern municipal compleixi amb la promesa que els va fer d'augmentar-los el complement salarial per perillositat. Així mateix, es queixen que treballen amb material antic i obsolet.  

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive