El TecnoCampus ha gestionat un total de 19 casos en els darrers tres anys del programa Reempresa, un projecte que se centra en el traspàs d'empreses a altres persones per evitar el seu tancament. Impulsat per la patronal Cecot i la Diputació de Barcelona, durant el mateix període ha aconseguit 521 casos d'èxit i salvaguardar 1.927 llocs de treball al conjunt de la província de Barcelona, així com una inversió induïda de 28 milions d'euros.
El vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, i el president de Cecot, Antoni Abad, van formalitzar divendres passat l'aposta per continuar tirant endavant el projecte Reempresa. El balanç revela que l'Ajuntament de Sabadell és el que ha gestionat més casos d'èxit, amb un total de 30, seguit del de Badalona (27), el TecnoCampus de Mataró-Maresme (19), Granollers Mercat (18), l'EMFO Mollet del Vallès (18) i l'Ajuntament de Manresa (16). Abad, però, va matisar però que si es tenen en compte altres aspectes, com la inversió induïda, el rànquing varia "ja que hi ha centres que han assolit menys nombre de reempreses d'èxit però d'una dimensió econòmica més gran".
La Diputació va anunciar la inversió d'1MEUR durant el 2016 per als 35 centres locals de serveis a les empreses (CLSE) de la demarcació. L'ens tindrà en compte la productivitat dels centres a l'hora de repartir aquests recursos. Els 35 CLSE de la zona han atès en el seu conjunt 1.251 usuaris reemprenedors i 997 empreses cedents entre el 2012 i el 2015, amb una dotació pressupostària de 324.000 euros (75% aportat per la Diputació i 25% per Cecot).
"Molt bons resultat"
El president de Cecot va assegurar que donar continuïtat a aquesta tasca conjunta "reforçarà i consolidarà el teixit empresarial en els territoris i beneficiarà col·lectivament a tots". De la seva banda, Castells va dir que la renovació de l'acord suposa "fer una aposta per la millora contínua d'un projecte que està tenint molt bons resultats".
-
Què és Reempresa
Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i la Fundació Privada cp’Ac, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Funciona com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de recolzament al cedent i al reemprenedor en processos de reempresa.
Els seus impulsors consideren que, a banda de crear empreses, és tant o més important dedicar l’esforç a mantenir les empreses solvents per tal que segueixin funcionant i no hagin de tancar per manca de relleu empresarial. Per aquest motiu, plantegen Reempresa com "un bon instrument per garantir al llarg del temps l’activitat d’empreses econòmicament viables".
-
Comentaris