Aigües de Mataró incrementa la tarifa de l'aigua. Foto: R.Gallofré
Aigües de Mataró incrementa la tarifa de l'aigua. Foto: R.Gallofré

La tarifa de l'aigua s'incrementa un 18% a Mataró

Per a una família de 3 persones l'increment mitjà serà d’ uns 10 €/any. Aigües de Mataró ho justifica per l'augment de preu de compra de l'aigua, de l'energia, materials i personals

La tarifa de l'aigua a Mataró s'incrementarà de mitjana més d'un 18% a Mataró durant aquest 2024. Així ho va aprovar el Ple de l'Ajuntament celebrat ahir dijous, dia 1 de febrer, en la modificació de les ordenances que regulen les diferents tarifes del servei que formen part de la factura de l'aigua a la ciutat. L'anunci coincideix amb l'entrada en vigor del decret d'emergència per sequera a tot el Maresme i més de 200 municipis a Catalunya.

Segons detallen des de l'empresa municipal Aigües de Mataró, l'increment mitjà previst és del 18,38% per a les tarifes de l'aigua. Això implica, segons la companyia, que er a una família de 3 persones, l'increment mitjà de la factura de l'aigua serà d’1,58 € per factura (aproximadament uns 10 € a l'any). A banda, les tarifes s'incrementen un 10% per la quota de manteniment dels comptadors, un 6% del servei de clavegueram i entre un 6 i un 10% d'increment dels serveis complementaris.

Aigües de Mataró justifica l'increment per "mantenir l’equilibri econòmic de la companyia entre ingressos i despeses, que s’ha vist alterat per l’increment del preu de compra dels cabals subministrats per ATL (el 80% del que se subministra a la xarxa d’aigua de Mataró)". A banda, assenyala que cal fer front als "increments dels darrers anys en els preus de l’energia, serveis, materials i despeses de personal".

Imatge d'arxiu d'una aixeta

L'aigua s'encareix a Mataró

En aquest sentit, Aigües de Mataró recorda que les tarifes actuals no es modifiquen des del 2013. "Aquestes ja no poden absorbir més l’increment de costos, tenint en compte que la inflació acumulada des del 2013 és del 20%", assenyalen des de l'ens

A banda, l'increment de preus permetrà, segons estableixen des de l'empresa, continuar invertint en la renovació i manteniment de les xarxes d’aigua i clavegueram, quelcom que ha permès a Mataró tenir una gestió de l'aigua molt eficient amb molt poques pèrdues, i mantenir així els consums per sota dels màxims establerts per l'ACA en temps de sequera.  A més, Aigües de Mataró també empra l'argument de seguir aplicant la tarifa social pels col·lectius més vulnerables.

Un cop aprovat inicialment pel Ple de l’Ajuntament, s’enviarà l’expedient a la Comissió de Preus que, en el termini d’un mes, aproximadament, emetrà la seva resolució. Es preveu que si se superen tots els tràmits administratius l’entrada en vigor de les noves tarifes serà al segon trimestre de 2024.  

Comentaris (7)

MARTA Fa 26 dies
quina barra, no saben fer res més que pujar les tarifes, i el sous, que ???, aneu a cagar tots
jordi Fa 28 dies
Cuando no hay agua, se sube el agua, cuando hubo el Gloria, con agua a porrillo, no recuerdo que se bajase. Igual con la gasolina etc... Seguro que cuando llueva y las oliveras crezcan y den frutos, el aceite no baja ni un céntimo. Ladrones que son todos los intermediarios y los politicos que no quieren afrontar problemas con ellos.
Jordi Fa 1 mes
L’aigua, el gas, la llum, el IBI, el IVA, el oli, el ous, els lloguers i tota la compra diària i un llarguíssim etz etz etz. El que no pugen son els sous i les pensions d’acord amb IPC. Qui son els guapos que tenen 1 fill o més. La realitat es molt dura per la gent d’anar a peu i el poble en general, i no parlem del jovent que estudia l les universitats. Pfffffffff Hi ha molta feina per fer. No acabaria Mai.
roberto rodrigo Fa 1 mes
Este ayuntamiento no tiene ningun respeto por sus conciudadanos que nos partimos el lomo trabajando para que unos politicos y funcionarios vivan a cuerpo de rey . Todo este entramado de empresas publico privadas (PUMSA, Tub Verd, Aigues de Mataro, etc....) que sirven para que los parasitos del PSC sigan cobrando hasta pasados los 75 es una vergënza para toda la sociedad. Tendremos algun dia algun funcionario público honesto y honrado???????
Carme Fa 27 dies
La resposta és que hi ha moltíssims funcionaris públics honestos. Les decisions no les prenen els funcionaris, les prenen els polítics que votem i els funcionaris les han de complir sigui del color que sigui el govern que les dicta. Es fàcil carregar el mort al treballador.. Si treballeu per compte d'altri, discutiu el que us mana? o executeu l'ordre? Doncs els funcionaris igual. Es injust penjar-los el "sanbenito" i, a més, mentida. EXGIU RESPONSABILITATS ALS POLITICS NO ALS FUNCIONARIS
Treballador Fa 1 mes
A veure si amb la pujadeta poden pagar els plans de pensions dels treballadors.
Que pagarem els de sempre Fa 1 mes
els que la tenen punxada o omplen a les fonts,...tot gratis...com sempre.
Babba Fa 1 mes
I del fuentes cuanto suve? O vamos a pagar entre todas?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive