S'han tancat els accessos al braç del Port
S'han tancat els accessos al braç del Port

Redacció

Tancat l’accés al braç del port per fort onatge

La Policia Local també ha tancat els accessos al Parc Central

L’Ajuntament de Mataró ha decretat, fa escassos minuts, el tancament de l’accés al braç del port. La mesura s’ha pres amb caràcter de prevenció davant el fort onatge. El consistori recorda que en episodis de mala mar s’aconsella encaridament no acostar-se als espigons ni a la platja. La Policia Local també ha tancat els accessos al Parc Central perquè el fort vent pot fer caure arbres. L’Ajuntament manté activat en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències per vent, fred, neu i fort onatge.

Atesos els avisos del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de forts vents, fred, neu i fort onatge a tot el litoral, i tenint en compte també l’avís del Meteomar, que alerta que fins les 12 h d’aquest diumenge es poden registrar ràfegues de vent de 72 a 85 km/h, l’Ajuntament ha activat en fase d’alerta aquest Pla Bàsic d'Emergències.

Davant d'aquesta alerta per fortes ventades, es demana molta precaució a la població en els desplaçaments i per possibles incidències com caiguda d’arbrat i elements del mobiliari urbà. L’Ajuntament també ha activat el Pla d'Actuació Municipal per neu i el Protocol per baixes temperatures, que estableix les pautes i circuits de coordinació entre els diferents serveis municipals en cas d’onada de fred. Entre les mesures previstes es contempla el tancament del sistema de reg de les zones verdes i fonts ornamentals per evitar el trencament de les canalitzacions i la formació de plaques de gel, evitar netejar amb aigua la via pública i tenir a punt les reserves de sal suficient per actuar davant possibles glaçades i nevades.

Es recomana a la població mantenir-se informada de la predicció del temps i estar atents als familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat perquè es protegeixin dels efectes del fred, especialment gent gran, nadons i infants, i les persones amb problemes respiratoris.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive