Interior de la planta de tractament de residus de Mataró. Foto: ACN
Interior de la planta de tractament de residus de Mataró. Foto: ACN

Tallers i actes de sensibilització per prevenir els residus a Mataró

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus arriba a la ciutat amb conferències i tallers per a la gestió sostenible dels recursos

Mataró acull adiverses activitats durant aquests dies vinculades a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa que promou accions de sensibilització en la generació de residus i la gestió sostenible dels recursos. Un àmbit en el que la capital del Maresme hi vol jugar fort, amb apostes com el futur Parc de l'Economia Circular

El dijous dia 25 la Casa Capell acull la video-xerrada “Manufactures orgàniques: del conreu a l’objecte quotidià”. Aquesta activitat s’emmarca també en l’Any Internacional de la fruita i la verdura. La iniciativa explica com, a partir de la pellofa dels conreus (pell de patata, canya de cereals i vegetals diversos), es poden fabricar materials d’ús habitual com bosses, mobles, bolígrafs i objectes diversos. Un exemple d’economia circular que aprofita recursos existents sense consumir petroli ni altres matèries primeres i sense contaminar.

D'altra banda, dissabte dia 20 es va celebrar un Taller d’autoreparació de petits electrodomèstics per ensenyar als assistents a fer senzilles reparacions per allargar la vida d’aquests aparells. I de cara al dia 27, s'organitza la Didaltruck, un servei mòbil que ensenya a fer arranjaments tèxtils i transformar peces de roba. La Didaltruck estarà ubicada a la plaça de les Tereses dissabte 27 de 10 a 13 h. Aquesta activitat es fa amb el suport de la Diputació de Barcelona i va a càrrec de Solidança.

Dins d'aquest àmbit, l’Ajuntament de Mataró té previst iniciar en breu l’elaboració del nou Pla de prevenció de residus, que preveu actualitzar la situació del municipi en quant a la generació de residus, als canvis de la societat i a l’evolució del marc normatiu per tal d’afrontar els futurs reptes del municipi.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive