El mercat no sedentari de Plaça de Cuba. Foto: Joan G.Jané
El mercat no sedentari de Plaça de Cuba. Foto: Joan G.Jané

Suspesos tots els mercats setmanals de Mataró, inclosos els de fruita i verdura

La mesura afecta als mercats de venda no sedentària de Cerdanyola, Cirera Molins, l’Escorxador, plaça Gran, plaça de Cuba i Pla d’en Boet

L'Ajuntament ha decretat la suspensió temporal, des d'aquest dijous dia 19, de tots els mercats de venda no sedentària de Mataró, entre ells els de fruita i verdura, de cara a evitar contagis de coronvirus. Això implica que, a partir d'avui, deixaran de funcionar els mercats de Cerdanyola, Cirera Molins, l’Escorxador, plaça Gran, plaça de Cuba i Pla d’en Boet. En canvi, no es veuen afectades les parades interiors dels mercats municipals fixes, de Plaça de cuba i de la Plaça Gran, tot i que amb restriccions.

La majoria dels mercats no sedentaris se celebren habitualment els dissabtes, a excepció del de fruita i verdura de la plaça Gran, que és diari, i el de roba de la plaça de Cuba, que té lloc els dijous. La decisió es pren perquè aquests mercats concentren moltes persones a la via pública, quelcom que implica un risc elevat de contacte i contagi de covid-19. En total els sis mercats sumen 110 parades, i la manera com es configuren i s'ubiquen no permeten establir mecanismes de delimitació de l'espai o de limitació de l'aforament que sí es poden aplicar en espais tancats. 

Restriccions a la plaça de Cuba

Per limitar l’horari i l’aforament al Mercat municipal de la Plaça de Cuba, que mentre duri l’estat d’alarma obrirà en horari de matí (de 8 a 14 h) de dimarts a divendres, també els divendres a la tarda de 17 a 20 h i els dissabtes de 7 a 14 h. El supermercat Bon Preu ubicat a dins del mercat funcionarà segons el seu horari propi. L’accés al mercat només es pot fer per les dues portes de la façana de muntanya que s’utilitzen una com a entrada i l’altra com a sortida. L’aforament es limita a 100 persones. En horari d’obertura del mercat, el supermercat Bon Preu limitarà el seu aforament a 50 persones. Els paradistes i operadors comercials esdevenen responsables de garantir la informació i el control de les mesures entre els clients i d’adoptar les pròpies pel que fa als treballadors.

Producte fresc a domicili

De cara a contrarestar els efectes negatius d'aquesta mesura, el decret municipal també preveu l’establiment de canals de comanda i servei a domicili entre la ciutadania i els paradistes de proximitat, els pagesos de la comarca del Maresme que venen els seus productes en els mercats de Mataró sota la marca Collits a casa. Una vintena de productors ofereixen aquest servei de comandes a domicili, i es poden consultar en aquest enllaç

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive