Acord entre l'Ajuntament i el Col·legi d'advocats. Foto: Ajuntament
Acord entre l'Ajuntament i el Col·legi d'advocats. Foto: Ajuntament

Suport legal a les comunitats de veïns de Mataró afectades per ocupacions

Ajuntament i Col·legi d’Advocats acorden que es donarà orientació i informació jurídica a la ciutadania i comunitats de veïns afectades per aquesta problemàtica

Les comunitats de veïns de Mataró amb ocupacions que resultin problemàtiques per a la seguretat i la convivència podran rebre suport legal per part de membres del Col·legi d'Advocats, gràcies a l'acord al que han arribat aquest organisme i la capital del Maresme.

El conveni s'ha signat aquest dilluns, dia 15, de la ma de l'alcalde, David Bote, i la degana del Col·legi, Maria Pastor. L'acord vol, segons el consistori, impulsar i consolidar diferents línies de col·laboració institucional i suport a la ciutadania, amb l'objectiu de prevenir i resoldre les ocupacions delinqüencials.

Un dels punts més destacats de l'acord és que es preveu donar i informació jurídica a la ciutadania i comunitats de veïns afectades per aquesta problemàtica. De cara a accedir a aquest servei, caldrà ser prèviament derivat des de l'Àrea de Seguretat Pública

Aquest servei d’orientació i informació jurídica civil i penal està adreçat a la ciutadania i a les comunitats de veïns especialment vulnerables i amb problemes de convivència derivats d'ocupacions. L'orientació serà duta a terme per advocats especialistes del Col·legi d'Advocats, els divendres laborables de 9 a 14h a partir del mes de juny a dependències municipals.  

D'altra banda, l'acord també preveu que el Col·legi d'Advocats faci orientació als serveis municipals implicats en els casos d'ocupacions il·legals, com ara Policia Local, Habitatge o Mediació. També e sconsoilden altres línies de col·laboració com ara l’organització de jornades de debat, la creació de grups de treball específics, i l’estudi i proposta d’iniciatives normatives orientades a revertir els problemes d’inseguretat i convivència generats per les ocupacions delictives d’immobles. L'Ajuntament té previst destinar a aquesta iniciativa un màxim de 15000 euros a l'any.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive