-
-

Suport a la recerca de feina

El principal propòsit del Servei d'Ocupació de Mataró orientar, capacitar i acompanyar cap a la inserció laboral a persones que es troben sense feina o que volen canviar-la

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ha jugat un paper clau en la reducció de l’atur a Mataró durant els darrers anys, acompanyant a les persones que busquen feina, i a les empreses que volen incorporar talent a la seva organització. Un mercat laboral canviant i cada cop més competitiu, obliga a la persona a ser molt proactiva i a dedicar molt temps i esforços a la recerca activa de feina. Per això és imprescindible disposar d’unes competències professionals adequades i també ho és saber com i on buscar feina.

A qui va dirigit?A qualsevol persona aturada que busqui feina o millorar el seu perfil professional, i persones que treballen i volen canviar, de feina o d’empresa. També a qualsevol empresa o organització que busqui nous professionals, que acullin persones durant el període de pràctiques o empreses que necessiten formació a mida. Té dos equipaments, al Carrer Herrera, 70, per a les persones de més de 26 anys, i a la Nau Cabot i Barba (Ocupació Jove), pels joves de 16-26 anys.

Orientació professional: Per aquelles persones que no tenen clar quin tipus de feina volen fer; que han treballat molts anys en una feina que ara els costa de trobar; joves que busquen la seva primera feina i tenen poques eines per trobar-les, o bé els que tenen interès en aprendre alguna professió.L’objectiu és acompanyar la persona per a què identifiqui el seu objectiu professional.

Accions formatives: Adreçades a les persones aturades que volen adquirir noves competències professionals o bé millorar les que ja tenen. Per l’any 2019 estan previstes accions com ara certificats de professionalitat de Gestió Adminstrativa, de Venda, e Manteniment i reparació d’embarcacions, de Comerç i quatre accions d’anglès de diferent nivell. I també organitzen formació adreçada a persones que treballen.

IMPEM

Borsa de treball: Les empreses acudeixen al SOM buscant professionals, i el Servei fa el reclutament de candidats que s’han donat d’alta a la borsa i tenen el perfil que l’empresa demana. És la pròpia empresa qui realitza el procés de selecció.

Club de feina: Espai pensat per a la recerca activa de feina, que permet a la persona el seu ús de forma autònoma. Hi acudeixen les persones que volen connectar-se  a portals de feina; que necessiten consells pràctics per elaborar el seu currículum vitae; que volen consultar les ofertes de feina de la borsa de treball publicades recentment; informar-se d’accions formatives que es fan al Servei o en altres centres del territori; que necessiten preparar una entrevista de feina que tenen properament. Disposa d’ordinadors amb connexió a internet i telèfon gratuït. I la persona pot comptar amb l’assessorament in situ d’un tècnic d’ocupació expert en la matèria.

Tallers “Anem per feina”: Tallers grupals per adquirir o millorar les competències d’accés al mercat de treball. S’hi treballen qüestions com preparar-se per a l’entrevista de feina, fer el propi currículum, accedir a feines de temporada o com treballar a l’Ajuntament, entre d’altres.

Ocupació jove, Servei especialitzat d’orientació, capacitació i acompanyament per a joves, que podran: definir del seu itinerari educatiu i/o laboral, rebre assessorament d’oportunitats formatives i per buscar feina, i participar en programes específics que més s’ajustin a les seves necessitats.

Com accedir al Servei d’Ocupació? Es convoca la persona a una sessió informativa grupal, que té per objectiu conèixer què podrà fer en el SOM i ajustar expectatives, informació que li permet decidir si es vol inscriure al servei o no. En el cas que la persona vulgui accedir al SOM, se li fa l’acollida donant-li hora per a una entrevista individual, durant la qual explica el motiu de la demanda al tècnic d’ocupació que l’atén i es consensua un pla d’acció.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive