Els sorolls generen problemes de convivència a Mataró
Els sorolls generen problemes de convivència a Mataró

Sorolls i problemes de convivència encapçalen els casos atesos a Mediació Ciutadana de Mataró

El Servei de Mediació Ciutadana va atendre 1.764 persones durant el 2020, sobretot per problemes amb el soroll i la convivència

Els sorolls i els problemes de convivència conformen la tipologia majoritària de casos atesos durant el 2020 al Servei de Mediació Ciutadana de Mataró. Un total de 1.764 persones han acudit a aquest servei de resolució de conflictes, on es consensuen solucions per part de les parts enfrontades sense haver d'arribar a judici. 

Segons ha informat l'Ajuntament, durant el 2020 ha atès 392 casos durant el 2020 -293 han estat nous expedients i, 99, expedients oberts durant el 2019. Els majoritaris, un total de 170, estaven vinculats a relacions interpersonals, principalment degut a sorolls (64), problemes de convivència (35), malentesos per problemes de comunicació (20), obres (20), humitats (11) o animals domèstics (11). Després dels casos referents a relacions interpersonals hi trobem els expedients de mediació residencial (106), mediació familiar (61) o en comunitats de veïns (14), entre d’altres.El nombre de persones beneficiàries directes del Servei ha estat de 1.764 i la influència indirecta -entesa com la repercussió de l’acció mediadora en l’entorn-, ha estat de 4.700 persones.

Mataró fa públiques aquestes dades de cara a promocionar entre la ciutadania aquest procediment de resolució de conflictes que intenta que els casos amb parts enfrontades evitin el judici i puguin arribar a acords mitjançant el diàleg, amb el suport d'un mediador imparcial i expert que els ajudi a arribar a assolir una solució consensuada. 

El Servei de Mediació Ciutadana de Mataró forma part del programa de mediació ciutadana de la Diputació de Barcelona, integrat per una xarxa de 46 serveis locals -42 ajuntaments i 4 consells comarcals- i un servei itinerant de mediació ciutadana que es desplaça als municipis que no compten amb un servei propi.

 

Comentaris (2)

Tieta Fa 1 any
I què hem.de fer si no volem.mediació....i el que volem és que l'ajuntament envii técnics que facin les inspeccions als locals???? Donar llicencies i cobrar...ole qué bien!! Però....anar desprès a veure si realment es compleix el qye han posat al paper.. ho deixem als mediadors!!!!!!!!
Geoffrey Fa 1 any
Talking to these people does not solve anything, dogs continue yo be left unattended, barking all day long because the owner does not train their dogs no it to bark_ But then many owners have no education and cause stress with people that have tinititus or other problems that noises cause pain.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive