Sobraran places de P3 públiques pel proper curs a Mataró Foto: R.Gallofré
Sobraran places de P3 públiques pel proper curs a Mataró Foto: R.Gallofré

Sobraran places de P3 públiques pel proper curs a Mataró

Departament i Ajuntament no són partidaris d’ampliar grups en uns centres en detriment d’altres com demanava un grup de pares

De cara al curs 2021-22 sobraran places de P3 en centres públics a Mataró. A partir d’aquesta premissa, tant el Departament d’Educació com l’Ajuntament de Mataró rebutgen la petició d’ampliar grups en algunes escoles on s’ha concentrat més demanda, com demanaven un grup de famílies. Hi ha prevista una reunió mixta amb aquests interlocutors però Generalitat i Ajuntament són clars en el posicionament: l’oferta a nivell de ciutat és suficient i no cal fer ajustos.

Les dades al final del primer període de pre-inscripció fixen entre 80 i 100 les places sobrants i, a més, conclouen que el 85% de les famílies podran escolaritzar els seus fills en un el centre escollit en primera i en segona opció. Dades que fa que les dues administracions, local i autonòmica, defensin el model vigent i la suficiència de l’oferta educativa pel proper curs.

Apoderar escoles i evitar la segregació

Des dels Serveis Territorials d'Educació asseguren que l'oferta de places en el conjunt de la ciutat és "suficient". La solució al desajust de demanda per zones o escoles, assegura el Departament, és "apoderar" les escoles de la resta de barris "amb projectes educatius potents" per fer-les igualment atractives. "Totes es famílies que han optat només per escola pública tindran plaça i qui només ha optat per escola concertada també",asseguren els Serveis Territorials d'Educació.  Respecte la temença expressada per les famílies d’haver d’anar a una concertada o desplaçar-se per anar a una de pública, Educació replica que "també hi ha un nombre important de famílies que en segona o tercera opció han optat per un centre concertat" i, per tant, això els permet triar un centre, tot i que no sigui públic, més a prop de casa. 

"La solució no passa per posar més centres educatius al centre sinó per apoderar la resta de centres de la ciutat amb projectes educatius potents i treballar en la lluita contra la segregació escolar. Aquesta és la línia en què estan treballant tots els centres de la ciutat", insisteix la direcció dels Serveis Territorials.

L’Ajuntament, en la mateixa línia

També des de l’Ajuntament, el regidor d’educació Miquel Àngel Vadell defensa que “no hem parat d’ampliar grups a centres, 8 o 9 els darrers anys i pel proper curs hi haurà sobre una vuitantena de places vacants”. Assegura que en els darrers anys, a més, la demanda de places públiques és superior a la de concertades i que “el camí és seguir insistint en la reducció de ràtios, confiar en tots els projectes i apostar per la igualtat i l’equitat, en el marc del pacte contra la segregació escolar”. 

Per Vadell “augmentant grups allà on hi ha més demanda” s’aniria contra el contingut del pacte i contra la destribució i la recerca de la diversitat on, afirma, “l’Ajuntament hi és i és un model que defensarem sempre”.

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Maria Rosa Fa 28 dies
A Barcelona són conscients de la mala distribució de places (el mateix problema que tenim aquí) i aquí se'ns pixen a la cara i volen que anem a Vista Alegre, Molins o Cerdanyola vivint al centre!! Però quina broma és aquesta? A veure si realment ens informem millor: https://beteve.cat/societat/toc-alerta-falta-places-escolars-p3-primer-eso-sant-marti-esquerra-eixample/
Anna Fa 1 mes
Ens agradarà veure les dades reals. Si nosaltres vivim al centre/eixample i els avis també, per molt que els projectes educatius de l'extraradi estiguin bé no ens interessen per un tema de pròximitat. Què és el que no s'enten d'això? No volem perdre temps fent viatges inecessaris.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive