-
-

“Singapur és un país adaptat a tothom”

Miquel Estrella. Enginyer inudstrial ferroviari a Singapur.

El mataroní Miquel Estrella tenia una feina estable i cap previsió de marxar a curt termini, però no va deixar escapar l’oportunitat que li va sorgir. A l’estiu de l’any 2015 li van proposar treballar a Singapur. Des de llavors viu en aquest país del sud-est d’Àsia caracteritzat pels seus alts edificis i una economia activa i estable. Aquest jove, que ara té 28 anys, concretament viu a Serangoon, una zona tranquil·la i residencial que es troba a només dues parades de metro de les oficines del dipòsit de manteniment de flotes de Metro, la seva feina. Després d’un any i mig vivint fora de Mataró, en Miquel s’ha adaptat totalment a “un país que és considerat actualment un dels llocs més estables, rics i segurs del món”. 

En què consisteix la teva feina?
M’encarrego de preparar i revisar documentació tècnica per un projecte de remodelació d’una flota de trens. Estudis de seguretat funcional, fiabilitat i suport en altres àmbits. 

Per què vas decidir marxar?
Era una molt bona oportunitat per aprendre a conviure amb altres formes de treballar, ja que Singapur és un país molt internacional i multicultural. També per poder aprendre en altres camps del sector ferroviari que potser anteriorment no hagués pogut. I, per descomptat, per millorar l’anglès i en un futur poder parlar el xinès. 

T’has adaptat bé a Singapur?
L’adaptació va ser molt fàcil i ràpida, ja que l’empresa em va donar moltes facilitats i vaig disposar d’un agent d’una empresa de ‘relocation’. Aquest fa un treball excel·lent per familiaritzar-te amb el país, buscar pis, obrir un compte bancari i disposar d’un número local de telèfon mòbil. A més, ha sigut fàcil conèixer gent nova i fer amics de molts països diferents.

Què t’ha sorprès més?
El fet que Singapur és un país adaptat per a tothom. La gran varietat de cultures, races i religions convivint juntes sense cap tipus de conflicte. Altres valors com l’ordre, el respecte, la disciplina i la responsabilitat són aspectes que valoro de la gent d’aquí. 

Quines diferències has notat respecte a Mataró? 
La possibilitat de gaudir de l’estiu durant tot l’any, gràcies a la ubicació geogràfica del país. Singapur no és comparable amb Mataró per molts motius: la diversitat de gent, cultura, arquitectura, gastronomia, transport públic... El contrast és molt extrem.

Alguna anècdota?
A Singapur hi ha 3 llengües oficials, a més de l’anglès: el Malay, el Xinès i el Tamil. Però, a més, es parla una llengua col·loquial que la gent local anomena ‘Singlish’ (de ‘Singapore- English’). És com un anglès que utilitza paraules del Tamil, Malay, entre moltes altres llengües. Quan al principi parlava amb algú, normalment gent gran, em contestaven en ‘Singlish’ i era incapaç d’entendre res.

Què trobes a faltar?
La família i els amics. De la ciutat de Mataró també trobo a faltar Les Santes i l’ambient festiu de juliol, Aquí a Singapur tenim un transport públic boníssim,  però de tant en tant m’agradaria poder conduir.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive