La Setmana Santa de Mataró vol ser festa d’interès turístic
La Setmana Santa de Mataró vol ser festa d’interès turístic

La Setmana Santa de Mataró vol ser festa d’interès turístic

El Ple valida una proposta del PP, que busca enquadrar la celebració de la Setmana Santa als catàlegs patrimonials tant català com espanyol

Mataró enceta el camí per catalogar la seva Setmana Santa com a festa d’interès turístic, una etiqueta a la que s’aspira tant a nivell català primera com espanyol després. És el que es desprèn de l’acord del Ple Municipal de l’Ajuntament que, a proposta del Grup Municipal del Partit Popular, va acordar que una comissió mixta entre Ajuntament i la pròpia organització de la Setmana Santa treballi per aconseguir aquest reconeixement.

L’abast exacte de la catalogació dependrà de les figures diferents que hi ha tant a nivell autonòmic com general però el que es pretén és que la Setmana Santa mataronina tingui reconeixement de primera divisió al nivell d’altres celebracions d’aquest estil. La proposta dels populars va comptar amb el suport de tots els grups menys de Junts (que s’hi va abstenir per no haver estat presentada en català) i de la CUP que va defensar una major separació entre cultura popular i religió. ERC, en el seu torn de paraula, va advocar per assimilar-se al catàleg patrimonial català i postular més un acte que no pas el total de la Setmana Santa.

  • En aquest sentit cal recordar que el que és Patrimoni Cultural de Mataró reconegut com a tal per l’Ajuntament és la Processó General de Divendres Sant i no pas tota la celebració.
Els diferents passos de la Processó General
Els diferents passos de la Processó General

El portaveu del PP Cristian Escribano  va destacar en l’exposició de la proposta “la Setmana Santa de Mataró és un dels majors patrimonis culturals de la ciutat. Les nostres Confraries i Germanor són inigualables en dedicació, treball i amor per la nostra fe i la nostra tradició”, i que “desgraciadament, l'Ajuntament mai ha estat a l'altura de la dedicació i el treball de les centenars de persones que conformen les Confraries i Germanor, tant per manca de suport institucional com per l'escassa finançament que se'ls dedica.” “Aquestes entitats organitzen durant la Setmana Santa a Mataró més de 50 actes, que són seguits per milers de veïns de Mataró, del Maresme i de Catalunya”, assenyala el portaveu del PP. És per això que Escribano ha demanat al Govern Municipal iniciar de manera immediata, en col·laboració amb la Comissió de la Setmana Santa, els treballs per obtenir la distinció de la Setmana Santa de Mataró com a Patrimoni Festiu Català, i posteriorment també el de Festa d'Interès Turístic Nacional.

Segons Escribano, “és la nostra obligació situar la Setmana Santa al lloc que es mereix, per afavorir-ne la difusió i potenciar-la.”
 

Arxivat a:

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive