Sanitat ja recomana limitar els participants en àpats de Nadal
Sanitat ja recomana limitar els participants en àpats de Nadal

Salut demana un Nadal sense àpats llargs col·lectius

La consellera de Salut demana “evitar del tot” aquests àpats i insta a fer celebracions reduïdes i a l’aire lliure

El principal ritual de Nadal és el de l'àpat de grup o familiar. Molta gent té cada any en agenda dinars i sopars durant les festes, entre la nit de Nadal i el dia de Reis. A casa o en restaurants, és consuetud de compartir taula. Però aquest Nadal no hauria de ser així per no fomentar els possibles contagis de Covid-19. No segons la consellera de salut Alba Vergés.

Vergés  ha explicat en una entrevista a Ràdio 4 que els dinars o sopars de molta gent s'hauran "d'evitar del tot" de cara a les festes de Nadal. Ha detallat que caldrà prendre decisions com fer celebracions a l'aire lliure i amb menys gent i ha insistit que la manera més segura de fer els àpats tradicionals de les festes és circumscriure's a les unitats de convivència, de manera que es pugui aplicar un funcionament de traçabilitat similar als dels grups bombolla en cas d’algun contagi o brot. 

No encadenar trobades

"Jo crec que patirem", ha dit Vergés sobre el Nadal en quant no es podrà viure de la forma habitual de retrobament familiar i grans dinars i sopars. Tot i això, ha afegit que si s'aconsegueix reduir el nombre de casos diaris ha de ser possible que la gent visqui el Nadal aplicant les eines de què disposa. En aquest sentit, ha parlat de "triar bé en quin moment" es veu a cada familiar, no encadenar moltes trobades i apostar per veure una part de la família uns dies i "esperar uns dies per veure l'altra part de la família".

Vergés ha dit que el millor és fer trobades el més reduïdes possibles, tot i que no ha concretat si es mantindran les limitacions a sis persones ja que ha dit que "no necessàriament importa el número exacte". Tot i això, ha descartat del tot les grans trobades i ha apostat per altres de reduïdes, més curtes –per exemple canviant el dinar amb sobretaula per una trobada a la tarda- i aplicant totes les mesures de seguretat.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive