-
-

capgros.com

Sala Cabanyes i Els Pastorets, Creu de Sant Jordi pel seu centenari

El conseller de Cultura ho va confirmar ahir dijous al president del Centre Catòlic, després de la candidatura presentada per l'Ajuntament

Sala Cabanyes i Els Pastorets de Mataró rebran la Creu de Sant Jordi 2016 amb motiu del seu centenari. El conseller de Cultura, Santi Vila, ho va comunicar oficialment ahir dijous al President del Centre Catòlic de Mataró, Antoni Blanch, en trucada telefònica. La Generalitat reconeixerà d'aquesta manera la tasca feta per la secció teatral, en especial amb Els Pastorets, l'obra emblemàtica del Nadal mataroní que enguany celebra 100 anys.

L'Ajuntament va sol·licitar oficialment al departament de Cultura que atorgués la Creu de Sant Jordi al Centre Catòlic de Mataró, l'entitat que gestiona Sala Cabanyes, després d'aprovar-ho per unanimitat al Ple de març de l'any passat. Una candidatura vinculada estretament als Pastorets, patrimoni Cultural de la Ciutat des de l'any 1981 en reconeixement a la seva singularitat, els valors culturals itradicionals que contenen a la perseverança de diverses generacions de mataronins per mantenir-los vius al llarg de tants anys i sobretot el rigor de la seva execució. Cada any més de 300 persones es mobilitzen perquè el muntatge teatral sigui una realitat.

La Creu de Sant Jordi no servirà tan sols per retre homenatge a l'obra teatral, sinó a la tasca del Centre Catòlic en el seu conjunt. Tal i com resava la candidatura presentada pel consistori, l'entitat, amb 125 anys d'història, ha destacat per "la defensa de les tradicions, la cultura i la llengua catalana i ser un referent cultural i social a Mataró i al país". El Centre Catòlic, una de les entitats més actives de la ciutat, va rebre l'any 2010 la Medalla de la Ciutat, i sota el seu paraigues s'hi aixopluguen activitats en el camp cultural, esportiu i educatiu, a més de teatral. 

El lliurament de les Creus de Sant Jordi tindrà lloc el proper 26 abril a les 7 de la tarda.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive