-
-

Ruben Escobar

S’inaugura la Casa Capell com a espai per divulgar la sostenibilitat

L'edifici, catalogat com a patrimoni municipal, està situat al Nou Parc Central

La Casa Capell situada al Nou Parc Central s’inaugura aquest dissabte dia 18 de desembre com a nou espai per a la sostenibilitat i l’ecologisme. L’edifici de l’arquitecte mataroní Jordi Capell ha estat rehabilitat amb el finançament del Fons Estatal d’Inversió Local i el que era un edifici de caire unifamiliar s’ha convertit en un espai públic on es promouran activitats, tallers, exposicions i xerrades destinades a motivar una consciència popular per a la conservació del medi ambient. Cal afegir que en la remodelació de l’espai hi han participat entitats com el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. A més, la reestructuració de l’edifici ha fet que es catalogui com a patrimoni arquitectònic de la ciutat de Mataró.

La Casa Capell no és un espai nou, sinó que la seva antiguitat es remunta fins a la dècada dels 60 quan Jordi Capell va dissenyar la construcció de l’edifici a encàrrec de la família Masjoan. Dos anys ha sigut el temps que ha hagut de passar fins l’acabament de la remodelació. Fusta, ferro, metall, vidre i pedra són els materials principals que confeccionen les quatre façanes que té l’edifici. Amb el predomini del color blanc, la Casa Capell vol ser un exemple d’arquitectura moderna gràcies a la pràctica adaptació al terreny que presenta i a la distribució de l’estructura metàl·lica pensada per a la planta de l’edifici. És per això que d’aquesta manera l’equipament intenta recuperar els elements arquitectònics més representatius d’aquesta arquitectura. Interiorment l’equipament també ha estat modificat conservant això sí els espais dels que gaudia la casa de la família Masjoan. Amb dues plantes la casa Capell distribuirà diferents ubicacions especialitzades per a tasques concretes. A la planta superior es pensa obrir un punt d’informació per a la ciutadania i una sala que faria equivalència al menjador de l’antiga casa on es faran reunions. D’altra banda, la planta superior es basarà en tallers formatius de desenvolupament sostenible en el que s’intentarà educar ecològicament a ciutadans, empresaris, i tothom qui s’hi vulgui avenir al centre. Entre els diferents objectius, el nou equipament es proposa difondre la cultura de la sostenibilitat, motivar el consum responsable, promoure el valor del patrimoni natural i proporcionar recursos educatius per a la sostenibilitat, entre d’altres.

Descoberta botànica i altres activitats
Així doncs, dissabte al matí la Casa Capell obre les seves portes a la ciutadania en motiu de la seva presentació. A les 10:30 s’iniciaran les activitats amb una descoberta botànica pel Parc Central, un taller familiar d’elaboració d’instruments amb materials reciclats i una xocolatada amb cuina solar. Seguidament, a les 12 en punt es celebrarà la inauguració oficial i a continuació es farà una visita guiada a la casa. Cal dir que la Casa Capell comptarà amb una xarxa d’usuaris anomenada Club 21 que enviarà periòdicament nova informació sobre l’equipament. L’Ajuntament de Mataró, d’aquesta manera, encara un repte educatiu per fer front a temes claus en l’òrbita mundial com són el canvi climàtic o la contaminació mediambiental.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive