capgros.com

Ros encoratja a seguir professionalitzant la premsa gratuïta

L'ACPG va presentar l'estudi d'audiència al Palau Robert de Barcelona que indica que tres de cada quatre catalans llegeix aquest tipus de publicacions

Més del 70% dels lectors catalans llegeixen o consulten periòdicament els mitjans de comunicació de distribució gratuïta. La dada, que s'extreu d'un estudi realitzat per l'empresa Market ADD per encàrrec de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta, confirma l'alt índex de penetració del sector dels gratuïts que actualment està representat per un total de 292 publicacions a Catalunya, la majoria de les quals es distribueixen a la província de Barcelona amb una tirada que ratlla els 20.000 exemplars de mitjana. D'aquestes, trenta-set –el 100% de les controlades per l'OJD– pertanyen a l'ACPG.

Els resultats de l'estudi es van presentar el passat dimecres 29 d'octubre al Palau Robert de Barcelona. L'acte va comptar amb la presència del president de l'ACPG, Mateu Ros; de responsables de Market ADD i de Marc Puig, secretari general de Comunicació i Difusió de la Generalitat, admi-nistració que ha cofinançat l'estudi.

Ros va destacar l'ACPG com a organització que aglutina «els millors gratuïts de Catalunya» i va reivindicar el paper «cada cop més informatiu» d'aquestes publicacions. «La informació escrita que no es paga també pot ser de qualitat, igual que ho és la que rebem de la majoria de mitjans de televisió i ràdio», va dir Ros.

Normalització lingüística
El president de l'ACPG també va destacar les capçaleres gratuïtes com a mitjans de normalització lingüística, «pel fet d'haver contribuït a l'ús social del català a poblacions amb una forta presència d'immigració» i va referir-se així mateix a «l'eficàcia publicitària» de les capçaleres de l'ACPG, gràcies a les seves importants tirades. L'editor va acabar assenyalant que la premsa gratuïta havia estat el mitjà que més havia crescut en el món de la comunicació. «Aquest fet ens obliga a cuidar i professionalitzar els nostres continguts, a editar productes de qualitat i a no descuidar la imatge», va concloure.

Per la seva part, Marc Puig va descriure la premsa gratuïta com «una realitat inqüestionable i potent", tot i que va apuntar que el seu punt feble és la credibilitat. "No és un problema de continguts, sinó de creure's la seva pròpia existència i fortalesa com a mitjà de comunicació", va puntualitzar. El secretari general de Comunicació va explicar que la falta de credibilitat dificulta l'entrada en aquestes capçaleres dels grans pressupostos publicitatis de les empreses.

Puig també va reconèixer les grans aportacions del sector. «Les publicacions gratuïtes han competit, han buscat el seu espai, han canviat hàbits dels lectors i han omplert de lectura uns espais que abans estaven buits". "A Catalunya no sobren les activitats que ajudin a la difussió de la llengua i la premsa gratuïta, n'és una", va afegir el representant de la Generalitat. Sobre l'estudi presentat per l'ACPG va comentar que "té un interès social que tracendeix" i va destacar que la trajectòria de l'associació "és un exemple a seguir per altres grups".

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive