El president de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG), Mateu Ros, va participar el passat dia 14 de desembre en la jornades 'La prensa gratuíta: nuevos horizontes para el periodismo' organitzada per la Universitat Abat Oliva. Davant un centenar d'alumnes de tercer i quart de periodisme i comunicació, Ros va explicar el paper que està exercint la premsa local i comarcal gratuïta en el panorama comunicatiu de Catalunya i va defensar que aquesta és una sortida laboral per a molts futurs periodistes. "Davant la estandarització de la informació dels grans grups de comunicació, la informació de proximitat guanya terreny", va dir l'editor. Ros també va deixar constància del moment d'eufòria que està vivint la premsa gratuïta i va subratllar que no es tracta d'un fenomen nou, sinó d'una premsa que fa més de dues dècades que està informant a les principals ciutats de Catalunya. "Gràcies a la seva gran tirada i als seus continguts cada vegada més professionals, les nostres capçaleres s'han convertit en mitjans de referència dins els seus territoris".
El president de l'ACPG, que al final de la seva intervenció va mantenir un petit coloqui amb els alumnes de periodisme i publicitat, va referir-se al paper que els gratuïts han fet per la normalització lingüística del català. Durant la sessió també es va fer una exhibició del funcionament del BancdeContinguts.com, un servei propi per a les redaccions de l'Associació basat en l'intercanvi i sindicació de continguts periodístics que és pioner en la premsa gratuïta espanyola. Ros va participar en la taula rodona, juntament amb la periodista del Diario Médico, Patricia Moren.
La jornada va començar amb un debat sobre premsa gratuïta i premsa de pagament en la que hi van intervenir el redactor en cap de Metro, Xavier Gual i el director adjunt de 20 Minutos, Enric Sierrra, juntament amb el subdirector de Qué, Antonio Olivié i el periodista del Periódico, Josep Pernau.
Comentaris