El Fòrum Innova 360º tindrà continuïtat l’any vinent. La presidenta de l’IMPEM i la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, es mostra satisfeta d’un certamen que ha comptat amb la participació activa d’unes dues mil persones, i confirma la voluntat de convertir en anual aquesta cita que fins ara se celebrava cada dos anys. “Era una aposta arriscada perquè hem volgut impulsar un format més dinàmic i participatiu”, diu Romero, que valora positivament tant les xifres d’assistents com la varietat d’activitats realitzades. El fòrum, celebrat entre dijous 13 i dissabte 15, ha volgut acostar el concepte de la innovació a la ciutadania a partir d’una nova fórmula allunyada de les fires tradicionals, basada en la participació activa en activitats que han anat des de jornades professionals fins a xerrades, tallers i demostracions de cuina o del Reactable, un nou instrument digital que barreja música i imatge. Romero, però, admet que de cara a properes edicions caldrà millorar l’oferta d’activitats "més populars per als ciutadans".
La responsable de Promoció Econòmica assegura també que en terme generals, els empresaris "s’han mostrat satisfets" tant pel format del certamen com "per les relacions que s’han fet". En aquest sentit, el president del grup d’empreses tecnològiques de Mataró i el Maresme, Josep Lluís de Gabriel, també confirma la valoració favorable de la presidenta de l’IMPEM. De Gabriel, però, es mostra partidari “de fer evolucionar el format”. “Que el fòrum vagi canviant cada any és imprescindible perquè funcioni”, assegura aquest empresari, que destaca que al Fòrum hi ha assistit un públic “més qualificat”. “Aquest format potser no ha afavorit una afluència de gent tan gran com una fira convencional, però la gent que ha vingut ho ha fet expressament interessada per les activitats que s’han fet”. En aquest aspecte, De Gabriel posa l’exemple d’una iniciativa de la seva pròpia empresa Bitlònia, que durant els tres dies del certamen ha demanat als participants que omplissin targetons amb idees per sortir de la crisi: “hem recollit unes 30 o 35 aportacions d’empreses i professionals”, explica. De Gabriel veu amb bons ulls que el fòrum es pugui celebrar de nou l’any vinent però insisteix en que cal plantejar-se canvis de format: “si aquest any s’ha apostat pels espais de participació, l’any que ve es podria fer un gran fòrum de debat sobre un únic tema”, posa a tall d’exemple.
Dades de participació
La Jornada Pimes TIC, organitzada per la Generalitat, va ser un dels actes més participats amb una setantena de persones. Durant la sessió es va donar a conèixer el nou servei d’orientació de les pimes en l’ús de les tecnologies digitals i es va donar informació sobre ajuts i finançament amb la finalitat que les empreses siguin més competitives. Una seixantena de persones van participar, d’altra banda, a la jornada Audiovisual 360º. Pel que fa a les sessions organitzades per Gentic, aquestes van aplegar un total de 134 persones, mentre que prop d’un centenar van assistir a la conferència de la Xarxa Sense Fils i 93, a la jornada Tic i Persones.
A nivell ciutadà, un dels actes que va obtenir una millor resposta va ser la votació per triar la galeta de Mataró entre quatre propostes presentades per quatre pastisseries de la ciutat. Prop de 250 persones van ser presents en un acte que va comptar amb la dinamització del gastrònom Pere Tàpies. El veredicte es donarà a conèixer durant els pròxims dies.
-
Comentaris