Sergi Morales signa l'article 'Uns romanents per reforçar les prioritats de Mataró'
Sergi Morales signa l'article 'Uns romanents per reforçar les prioritats de Mataró'

Uns romanents per reforçar les prioritats de Mataró

Sergi Morales Díaz, Segon Tinent d’Alcalde i Portaveu Grup municipal d’En Comú Podem defensa les noves inversions dels romanents municipals en aquest article d'opinió

Aquest de Maig hem aprovat al Ple de l’Ajuntament a l’aplicació dels romanents de tresoreria lliure provinents de l’any 2023. És a dir, allò que no hem arribat a executar durant l’any passat.

La primera valoració que hem de fer com a gestors d’allò públic és que hem executat més del 90 % d’un total de més de 155 milions d’euros de tot el que ens vam comprometre l’any passat, és a dir, que en complert majorment amb els compromisos que vam adquirir amb la ciutadana, i per tant tenim uns romanents lliures de 9,25 milions per poder reforçar algunes de les prioritats que requereix la nostra ciutat.

Cada any el Ple, decideix on es destinen aquests diners, que són de tota la ciutadania, i per tant, juntament amb el pressupost ordinari, és la decisió política més important que pren el Ple.

Les persones que formem part d’En Comú Podem som persones que formem part del teixit associatiu de la ciutat, persones que fem vida als barris, que comprem al mercat dels dissabtes, que anem a fer el cafè al bar del seu carrer i que volem una Mataró més cohesionada, més sostenible i més justa socialment. Som gent comuna que identifica tres greus mancances en el sistema a les quals hem de fer front: l’accés a l’habitatge, els servies públics i la crisi climàtica que estem patint.

Per això mateix és important que els Ajuntaments puguem destinar allò que realment es necessari els romanents d’un exercici a l’altre, i sembla que aquest any serà el darrer que ho podrem fer donat que l’any 2012 el Partit Popular va aprovar unes lleis -la llei d’estabilitat pressupostària i la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL)- conegudes com les Lleis Montoro-que va limitar la despesa dels consistoris i va col·locar a més un cadenat als seus estalvis per complir les exigències d’austeritat europees. El nostre Ajuntament, que és un exemple en el sanejament dels comptes, de com hem anat reduint el deute any rere any, i que pateix una situació d’infrafinançament persistent, es veurà greument afectat per aquestes lleis que el govern del Partit Popular dels anys de la crisi va imposar per ofegar als ens locals.

No obstant això, amb els romanents que aquest any hem pogut aprovar, podrem reforçar les línies d’actuació prioritàries que venim defensant d’ençà que vam entrar a formar-ne part del Govern:

 • Incorporem 1 milió d’euros més a ampliar el parc públic d’habitatge, sent aquesta la principal inversió
 • Reservem una part dels estalvis per a l’elaboració del nou Pla Local d’Habitatge i incorporem una partida per ajudar a la rehabilitació d’habitatges
 • Ampliem la instal·lació de plaques fotovoltaiques a més equipaments per seguir avançant en la transició energètica
 • Completem la partida per poder  avançar en la licitació del nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia
 • Impulsem un pla de millora del servei de llicències per millorar l’atenció al ciutadà
 • Aconseguim una partida per adequar les instal·lacions del camp municipal del Centenari
 • Destinem 300.000 € més a noves àrees de jocs infantils
 • Invertim en la creació d’un espai de cootreball cooperatiu al Café de Mar
 • Impulsarem la creació de la marca de la Casa de la Igualtat

Com deia a l’inici de l’article, establir les línies d’actuació és una decisió política. En Comú Podem, amb la força que la ciutadania va atorgar-nos i amb la convicció de que és possible transformar la realitat des de les institucions, treballa diàriament per a poder fer-ho possible. Assumint contradiccions, però sempre avançant en drets i millores per a la vida de la classe treballadora. Això és el que ens defineix.

Però no ens conformem: continuarem treballant per a millorar la vida dels mataronins i les mataronines.

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive