El risc de rebrot de Mataró baixa de 700 per segon cop aquest 2021
El risc de rebrot de Mataró baixa de 700 per segon cop aquest 2021

El risc de rebrot de Mataró baixa de 700 per segon cop aquest 2021

El primer mes de 2021 ha estabilitzat les dades epidemiològiques amb el risc de rebrot fent l’efecte ‘dents de serra’ quadruplicant el llindar de risc molt alt

Mataró acabarà el gener amb els índexs epidemiològics de Covid-19 en la millor situació de tot aquest mes. L’actualització d’avui fa baixar el risc de rebrot per sota dels 700 punts tot just per segona vegada en un mes. La capital del Maresme veu com l’indicador registra 684 punts i com la velocitat de propagació també retrocedeix fins els 0,92 punts, el seu registre més baix de tot el mes i ja més clarament per sota del llindar de creixement. També és ressenyable que el percentatge de positivitat baixi de 5% per primer cop en setmanes.

Aquest cap de setmana s’acaba el primer mes de 2021, un gener que epidemiològicament s’ha comportant amb una certa estabilitat en el risc de rebrot, que ha anat pujant i baixant de forma constant però sempre entre els 700 i els 900 punts. Cal recordar que a partir del llindar de 200 es considera que un territori està en risc de rebrot ‘molt alt’. Mataró ha començat 2021 normalitzant l’estar quadruplicant aquest llindar.

 


 

El comportament de la tercera onada

L’observació del gràfic d’evolució del risc de rebrot permet apreciar diferències entre l’actual tercera onada i la segona, quan Mataró va veure com el risc es disparava fins a superar els 1.000 punts durant dues setmanes però amb una tendència de pic clara, amb una pujada sobtada i una baixada al mateix ritme. L’evolució de l’actual moment no té res a veure amb el que llavors es va batejar com segona onada sinó que el principal indicador de referència (juntament amb l’Rt i la incidència acumulada) s’ha instal·lat en una tendència de puja i baixa constant, dibuixant l’efecte ‘dents de serra’. Dit d’una altra manera, tot el primer mes del 2021 Mataró ha ballat entre els 700 i els 900 punts, sense un pic o gran repunt com el de l’octubre però sense aconseguir baixar tampoc de forma sobtada.

De la comparació entre la segona i la tercera onada (cal recordar que les dades de la primera, a l’inici de la pandèmia a la primavera del 2020 no es consideren comparables però la mancança de tests aquells primers temps de la pandèmia) se’n pot extreure una falsa conclusió de control actual, quan tant la situació hospitalària com la dificultat manifesta que tenen les xifres de baixar, juntament amb altres variables com la incidència de les noves variants del virus, fan que la perspectiva sigui menys afalagadora.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive