El govern local ha començat a traslladar alguns serveis municipals per tal de racionalitzar els espais i intentar estalviar diners en els lloguers que es paguen per ocupar locals que no són de titularitat municipal. Es tracta d’una de les mesures adoptades pel consistori per mirar de retallar la despesa i, al mateix temps, optimitzar al màxim els espais municipals, evitant que s’hagin de contractar locals a tercers. Entre els trasllats ja efectuats, destaca el moviment que hi ha hagut a l’edifici de Vidre. El servei d’Obres i de Medi Ambient, que ocupaven despatxos de lloguer en aquest edifici, s’han traslladat respectivament a l’edifici municipal del veïnal de Valldeix i a la Casa Capell. Això ha permès que el grup PUMSA pugui concentrar-se en la segona planta de l’edifici de Vidre, deixant pràcticament buida la primera planta.
El govern calcula que només amb aquest moviment ja es pot aconseguir un estalvi aproximat de 60.000 euros en els lloguers d’aquest espai. A més, així també es vol “facilitar l’organització de serveis que fins ara estaven dispersos”, segons ha explicat la regidora d’Administració i Atenció Ciutadana Carolina Soler, que posa com a exemple el fet que fins ara Obres i Manteniment estaven ubicats en espais separats i que amb el trasllat a Valldeix, serà molt més fàcil que aquest serveis “treballin junts”.
Un altre dels trasllats que permetrà estalviar en lloguer és el que afecta el Servei dels Sistemes d’Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament, fins fa poc ubicat al carrer alcalde Abril i ara reinstal·lats a la torre 2 del TecnoCampus. El trasllat dels estudis de m1tv al TecnoCampus també han permès reestructurar l’edifici del Centre Cívic del Pla d’en Boet, on s’ha guanyat espai per a l’ aula d’estudi que fins ara funcionava al Sidral. L’edifici de Plaça Espanya, al seu torn, ha quedat pràcticament buit després del trasllat de la majoria de serveis municipals ubicats allà, i així s’ha pogut guanyar tota la planta superior per al Centre de Normalització Lingüística.
Entre els trasllats d’entitats, destaca el canvi de seu de la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró, que es traslladen al local municipal del carrer Jaume Ibran. Aquest espai, molt més cèntric, permet donar resposta a una antiga demanda de la FAVM de trobar un local més accessible per al conjunt d’associacions de la ciutat. El local que quedarà buit al carrer Nàpols, a Cerdanyola, es podrà fer sevir per acollir activitats organitzades per les associacions del barri.
Renegociar lloguers
A banda d’aquest trasllats de serveis a locals de titularitat municipal, el govern també ha començat a revisar i renegociar els lloguers que paga per ocupar locals d’altres propietaris. En la majoria dels casos es tracta de locals que l’Ajuntament ha hagut de llogar a tercers en una zona determinada de la ciutat on no comptava amb un espai municipal adequat, segons ha explicar Carolina Soler. En aquests casos, els contractes que estan a punt de vèncer s’estan renegociant a la baixa. Fruit d’aquesta renegociació el govern municipal preveu estalviar prop de 15.000 euros.
-
Sense recull de premsa i amb menys vehicles
A banda de la reestructuració d’espais municipals, el govern municipal ha fet públiques aquesta setmana altres mesures de reducció de la despesa que consisteixen en la supressió d’alguns serveis interns, com ara un 40% de subscripcions a diaris i l’eliminació del recull de premsa, que recollia diàriament les notícies publicades en un centenar de mitjans de comunicació. A més, també s’han retirat de la circulació dos cotxes i dues motocicletes que es feien servir als serveis de Joventut, Dona, Mobilitat, Informàtica i Participació Ciutadana, i que ara es guardaran en un magatzem per si cal substituir altres vehicles de la flora espatllats. Amb aquestes mesures el govern municipal calcula que s’estalviaran 20.000 euros.
L'edifici de vidre on hi ha les oficines de Pumsa
Comentaris