L'Associació de Veïns de Cerdanyola va comparèixer al ple del passat dia 15 per demanar explicacions sobre la negativa de l'ajuntament de col·laborar en la posada en funcionament de la xarxa wireless al barri, un projecte batejat amb el nom de Cerdanyola Sense Fils. La xarxa, que ja està operativa, permet disposar d'una ràdio, oferir serveis de hosting i transmetre actes públics per mitjà d'una web-cam.
Dins el mateix projecte, l'Associació tenia previst oferir cursos d'informàtica per als veïns del barri i per aquest motiu, el novembre del 2003 va demanar a l'ajuntament 5000 euros per posar en marxa una aula de formació equipada amb ordinadors. Tot i que inicialment l'ajuntament es va mostrar receptiu al projecte, finalment es va retirar argumentant que des de TecnoCampus s'estudiaria la viabilitat d'impulsar una xarxa pública sense fils prescindint de la iniciativa veïnal.
El president de l'Associació de Veïns de Cerdanyola, Julián Hernández, va assegurar que el projecte TecnCampus s'havia convertir en el "tecnomirall" per haver agafat la idea de Cerdanyola i després prescindir dels veïns per desenvolupar el projecte a tota la ciutat. Irònicament, Hernández va assegurar que Cerdanyola sense fils tenia dos problemes, "per una banda, que l'ha fet l'Associació de Veïns de Cerdanyola, i per l'altra, que funciona".
En el ple, la regidora de relacions econòmiques i institucionals Pilar Gonzàlez, va assegurar que se'ls havia ofert la possibilitat de disposar d'equipaments com l'Escola Universitària Politèc-nica i va reiterar la voluntat del govern municipal de continuar treballant per impulsar el wireless a Mataró. En concret, va explicar que es destinaran 12.000 euros a aquest projecte, el calendari del qual encara s'ha de concretar. González-Agàpito responia també a una pregunta del grup municipal de CiU, que es va interessar per les intencions del govern respecte el desenvolupament d'aquest projecte.
Comentaris