-
-

Redacció

Els reptes de Mataró en urbanisme: una ciutat per vianants

Especial publicat a la revista 1593 sota el nom 'els reptes del nou decenni'. Com serà Mataró al 2030?

Hi ha massa cotxes circulant per tot arreu. I l’opció d’ampliar carreteres i fer-ne de noves només fa que sumar més vehicles a la xarxa viària, estenent el col·lapse. La solució passa per barrar-los el pas tant com sigui possible, de cara a garantir no només la qualitat ambiental (ens hi va la salut) sinó la seguretat i la comoditat dels vianants. Perquè les ciutats estan fets per a ells, per als que van a peu. Així ho han demostrat municipis com Pontevedra, que han tancat l’accés rodat al seu casc antic, i així empenyen a fer-ho tots els experts en l’àmbit de l’urbanisme i la mobilitat. Per exemple, els arquitectes darrere del projecte guanyador del Pla d’Impuls del Centre, que proposen que tot el casc antic mataroní sigui en exclusiva per a vianants.  

L’impuls del centre de Mataró, de cara a dotar-lo de més vida per revifar-ne el comerç i consolidar-lo com a punt neuràlgic i atractiu per a mataronins i per a visitants, és un dels grans reptes que té pendent Mataró per a la propera dècada. I si, tal i com es va comprometre a fer l’Ajuntament, això passa per seguir les directrius marcades pel projecte guanyador del concurs impulsat pel propi consistori. Aquestes són molt clares: el centre per als vianants, tot pavimentat a un sol nivell perquè siguin els qui caminen o van en bicicleta, i no els que van sobre quatre rodes, les reines i els reis dels carrers. 

L’Ajuntament ja ha anunciat que una de les seves prioritats en aquest sentit és convertir el carrer Sant Josep i el carrer Argentona en exclusiva per a vianants, i aquest 2020 té previst barrar el pas dels vehicles de transport a La Riera. Un primer pas d’una proposta que ha de créixer. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive