-
-

Redacció

Els reptes de Mataró en promoció de ciutat: potenciar la marca Mataró

Especial publicat a la revista 1593 sota el nom 'els reptes del nou decenni'. Com serà Mataró al 2030?

Mataró és una de les deu ciutats més grans de Catalunya, però no ha assolit posar-se en el mapa com d’altres. Barcelona tot ho absorbeix, tot i que les potencialitats de la capital del Maresme són evidents: des de la seva connexió amb l’entorn més immediat, inclosa la capital catalana, fins a la seva ubicació a prop del mar i la muntanya. Però Mataró no ha aconseguit impulsar totes les seves virtuts ni crear-ne de noves. El ja repetitiu debat sobre posar la ciutat en el mapa no se sap si passarà per un gran esdeveniment, però sí que cal aconseguir destacar en algun àmbit.

El que sembla clar si un fa una ullada al Projecte de Mataró 2022 ja en marxa és que la imatge, reconeixement i promoció de ciutat de la capital del Maresme estarà plenament vinculada al món de la innovació.  Els projectes de Reimagine Textil per crear nous ecosistemes vinculats al tèxtil, d’altres com Kenko Health Accelerator per crear startups d’alt potencial en el sector de la salut o el recent BlueAct, centrat en la promoció de l’economia blava (marítima) són l’exemple d’espais de creixement que poden fer puntera a la capital del Maresme. La majoria d’ells vinculats d’una o altra manera al TecnoCampus, el parc tecnològic que ha de decidir la seva expansió per marcar, també, bona part del model productiu de la ciutat.

En tot cas, el pla estratègic de promoció de ciutat encara està per decidir. De moment, l’objectiu és el de ser un revulsiu de la marca per augmentar-ne la seva atracció i presència internacional. Però tot això només pot passar si es destaca en un o diversos àmbits. I s’han de marcar amb claredat quins seran.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive