Imatge d'arxiu de Molsosa.
Imatge d'arxiu de Molsosa.

T.Rodon

Relleven el president del Consorci Sanitari del Maresme

Segons Josep Molsosa, les seves propostes “renovadores i innovadores” han topat amb les “actituds reaccionàries” d'alguns membres del Consorci

El director del Servei Català de la Salut, Carles Manté, va rellevar del càrrec ahir dimecres, dia 22, al president del Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme, Josep Molsosa. Els motius es troben, segons Molsosa, en la poca sintonia que havien adquirit les seves idees i projectes en el si del Consell i de la resta d'òrgans directius del Servei Català de la Salut. L'expresident no ha estalviat dures crítiques cap a alguns gerents i buròcrates: “Me'n vaig amb la impressió que m'han fet plegar les posicions i actituds reaccionàries, conservadores i manipuladores. Feia la feina gratis però amb il·lusió i em dóna la sensació que entre tots plegats no hem sabut gestionar bé la pressió perquè determinats gerents o directius canviessin d'idea. La moneda amb què m'han pagat és la de la soledat i la frustració”.

Després de treballar com a funcionari a la Comissió Europea, Josep Molsosa va entrar al càrrec del Consorci Sanitari del Maresme de forma voluntària el passat mes de setembre. Des d'aleshores va intentar promoure els valors i les noves orientacions del Departament “sempre intentat aplicar les recomanacions a les empreses públiques i consorcis de l'Informe sobre Bon Govern i Transparència, promogut pel Departament de Justícia”. “He acabat essent víctima innocent, de massa resistències, de massa interessos i de massa malinterpretacions interessades de les meves propostes”, detalla Molsosa.

El president del Consorci Sanitari del Maresme durant els últims divuit mesos ha exemplificat aquesta “manca de voluntat de transparència” en dues decisions a les que es va oposar: la de continuar contractant la Gerència a una empresa de serveis i la d'haver d'acceptar un nou gerent sense un procés mínim de selecció i un programa previ d'objectius. “Jo era un nou estil de presidència i em vaig atrevir a qüestionar el paper absolut dels gerents que encara hi ha. Espero que amb la meva marxa hi hagi un impuls decidit cap a les innovacions organitzatives i que els òrgans de govern del Consorci siguin transparents i rendeixin comptes amb els ciutadans”, ha conclòs Molsosa.

Llegeix el que en diu el propi Pep Molsosa al seu bloc

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive