Jordi Vilana i David Bote
Jordi Vilana i David Bote

Recordant a Joan Vinzo

El regidor del PSC a Mataró Joan Vinzo va morir el juny del 2018 a l'edat de 48 anys, després d'una llarga malaltia

Aquest mes de juny ja fa 3 anys que ens va deixar el Dr. Joan Vinzo, responsable de la cartera de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Mataró, i President del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Les seves aportacions, idees i valors segueixen sent inspiradores, i potser ara més que mai en aquesta situació ja a tocar de la post pandèmia, en la que cal treballar en crear les condicions per a la transformació de les cures i millorar l’atenció a les persones amb major vulnerabilitat de la nostra ciutat. Aquest és un propòsit institucional que s’articula a la ciutat des de la iniciativa de Mataró Ciutat Cuidadora o Mataró et Cuida que es va iniciar l’any 2019, i en el que la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena s’hi ha abocat per contribuir a abordar els grans reptes de l’atenció a les persones en major situació de fragilitat a través de la innovació social.

Per altra banda, ens els propers anys tindrem a la ciutat un nou recurs de referència, un flamant Hospital d’Atenció Intermèdia (sociosanitària) de gairebé 20.000m2, que serà la pedra angular del nou model d’atenció a les persones en situació de fragilitat de la ciutat, de la comarca i potser més enllà del nostre territori.

Estem convençuts que cal preservar el record a una persona referent com ho va ser en Joan i tenir-lo ben present per tal que segueixi inspirant els professionals que treballen en els projectes de millora a l’atenció a les persones de la nostra ciutat.

És per això que caldria pensar en buscar formes de reconeixement i de record públic a aquests valors que representa en Joan i que siguin ben presents a la nostra ciutat i a la comarca. Una forma de fer-ho, podria ser posar el seu nom a aquest nou Hospital d’Atenció Intermèdia (sociosanitària) que serà un referent de l’atenció a les persones en situació de fragilitat.

Fer visible el llegat d’en Joan Vinzo, com a professional i persona, contribuiria a reforçar els valors de l’humanisme en el cuidar com a tret identitari de les iniciatives que preveu portar a terme aquesta ciutat que ha decidit comprometre’s a cuidar les persones que hi viuen.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Jesús Zapatero Fa 2 anys
En Joan serà amb nosaltres sempre: treball,capacitat, diàleg, responsabilitat institucional. I, malgrat el poc temps que vam tenir per relacionar-nos, una bona persona, un bon amic!
un gran home Fa 2 anys
En Joan, a part de bon professional i bona persona, va demostrar que tenia valors i coherència. Malgrat la seva malatia, va continuar fins el darrer moment que el cos li va permetre. Anava a totes les reunions, es preocupava de tot i intentava ser coherent amb els seus valors. Tot un ejemple per a molts dels que es volen dedicar a la política o la gestió pública. i també per als que es dediquen ara.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive