J.V.

Reconegut el dret d'un autònom a cobrar la mateixa pensió que un assalariat

El treballador havia demanat la invalidesa abans de la modificicaciód de la llei dels autònoms.

El jutjat del Social número 2 de Mataró ha reconegut el dret d'un treballador autònom, A.G.R., de 59 anys, a cobrar un 20% més de la pensió per incapacitat permanent. D'aquesta manera, la pensió s'equipara a la dels treballadors assalariats.

Aquest treballador va ser declarat, l'any 2000, en situació d'incapacitat permanent total derivada d'una malaltia comú per l'Institut Nacional de Seguretat Social. Posteriorment va demanar un increment de la pensió però no s eli va reconèixer, ja que la invalidesa s'havia dictaminat abans de l'1 de gener del 2003.

Ara, la sentència reconeix aquest dret a un autònom que va ser declarat en situació d'incapacitat permanent abans de la modificació, l'any 2003, del règim d'autònoms. Aquesta modificació reconeixia el dret dels autònoms majors de 55 anys a rebre un 20% més de la pensió per incapacitat permanent i l'equiparava a la del Règim General de la Seguretat Social. Tot i això, els pensionistes que tenien reconeguda la invalidesa amb anterioritat en quedaven exclosos.

Segons ha informat el Col·lectiu Ronda, la jutgessa ha reconegut que aquesta limitació de la llei és discriminatòria. Amb la sentència reconeix que no permetre l'increment de les pensions dels autonòms que hagin obtingut la seva incapacitat abans de l'entrada en vigor de la llei vulnera el principi constitucional d'igualtat i no discriminació.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive