-
-

V. B.

'Qüestionar la direcció del centre i parar-ne l'activitat és un fet greu'

La direcció del Satorras defensa les sancions imposades als alumnes en considerar que la protesta del 5 de febrer va ser 'més que una criaturada'

Els alumnes que van participar a la protesta van posar en qüestió la direcció del centre i van intentar impedir que es fes classe. Fets que es consideren "greus" i que van motivar l'aplicació de sancions com l'expulsió d'una setmana del centenar d'estudiants implicats. Aquesta és la versió que ha donat la direcció de l'Alexandre Satorras arran de la polèmica per la mesura expeditiva presa després de la protesta que els citats alumnes van protagonitzar el 5 de febrer per reclamar que s'hi celebrés el Carnestoltes, i que ha posat moltes de les famílies dels joves afectats en peu de guerra. Les sancions anunciades, en tot cas, han estat congelades i tot apunta que se n'aplicaran de més lleus.

"Qüestionar que la direcció governi l'Institut i intentar frenar l'activitat habitual del centre és un fet greu, no és cap criaturada", defensa la directora del Satorras, Fina Buïl, que no s'ha pronunciat públicament fins ara sobre els fets perquè era de viatge a França. Buïl considera que els fets que van ocórrer el dia 5 de febrer van ser "greus". Després de la 'sentada' a l'hora del pati, Bruil assegura que va escoltar com els alumnes deien que "anaven a 'liar-la'". Seguidament van entrar a l'institut, segons la seva versió, i van picar les portes de les aules del primer pis. Després van ser reconduïts a l'entrada, on van seguir amb la seva protesta. "Va haver-hi professors que no van poder fer classe de l'escàndol que hi havia", lamenta la directora.

Des de direcció s'assegura que el problema no és que un grup d'alumnes reivindiqui la celebració del Carnestoltes, sinó la manera com es va fer. Asseguren que quan els van arribar rumors que hi hauria una protesta, els tutors van preguntar als seus estudiants sobre la qüestió i també es va celebrar un consell de delegats. "A ESO cap d'ells treu el tema i a Batxillerat se'ls comunica que el centre no celebra el Carnaval i la resposta que ens donen és que ja ho saben, res més", diu  la directora. El dia 5, però, es van trobar amb l'acte reivindicatiu. "Els alumnes ens demanen diàleg quan no havien fet servir els canals establerts que disposen per fer-ho", afegeix Buïl, que assegura que si la reivindicació s'hagués fet pels conductes reglamentaris "en podríem haver parlat". En tot cas l'institut no és partidari de celebrar Carnestoltes ni altres festes similars. Ja fa 10 anys que no ho fan, ja que prefereixen centrar-se en fer sortides i intercanvis, segons la directora.

Suport de la comunitat educativa
La comunitat educativa del Satorras ha emès un comunicat per mostrar el seu suport a l'equip directiu i a les decisions preses. "Volem deixar clar que tots els passos que s'han fet són fruit del raonament i l'objectivitat", asseguren, en respota a "la magnitud que estan agafant els fets". El text, que ve firmat per "una part representativa" de la comunitat docent de l'institut, també expressa el "rebuig a qualsevol  ingerència per part d’alumnes i/o famílies que pugui alterar el clima d’harmonia i coordialitat que fins ara ha caracteritzat el nostre centre". Conclouen deixant constància que els fets dels darrers dies "han qüestionat la nostra tasca, la nostra dignitat i la nostra presa de decisions com a professionals de l’educació".



Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive