Maria Coll

Quaranta persones aprenen a fer música sense instruments

CRÒNICA: Els alumnes de l'Escola de Música Masafrets es meravellen davant l'aplicació de les noves tecnologies en la música

Una parella de tècnics de la casa Adagio, S.A, especialistes en tecnologia musical, han realitzat aquesta tarda a l'Escola de Música Masafrets una classe magistral. Els professors han ensenyat a una quarantena d'infants i adults com funciona un dels programes musicals que en aquests moments es troben al mercat. Els presents han seguit admirats una clàssica pràctica, que ha començat amb explicacions tan senzilles com triar el compàs fins acabar gravant el fragment d'una peça musical.

Tan els músics experts com els joves aprenents de l'escola de música han quedat meravellats d'un programa que et permet fer una cançó sense haver de tocar cap instrument, ja que milers de sons, tant d'instruments tradicionals com de noves creacions, ja estan prèviament introduïts en el programa. “Abans el músic havia de gravar primer el so dels instruments reals i després manipular-los, però avui dia pots gravar un disc a casa amb un simple taclat sord per transmetre les notes a l'ordinador o només escrivint en un pentagrama sobre pantalla”, ha explicat Àlex, un dels tècnics musicals.

Aquests programes permeten al músic solucionar tots aquells problemes que relentien una gravació: retocar notes sense haver de tornar a gravar tota la peça, repetir la melodia tants cops com es volgui, borrar i afegir notes, convinar diferents compassos, afegir o treure instruments, canviar els ritmes o, fins i tot, humanitzar la melodia. Sobretot, l'ordinador ha facilitat la feina del tècnic de so i del compositor: “Abans quan treballàvem amb taules de so era molt complicat gravar els canvis, si deixaves la gravació a mitges i algú movia un simple botó tot s'esgarriava, en canvi ara tot es guarda en un fitxer i la feina no perilla”, ha comentat l'Àlex.

Ara bé, els professors han presentat aquest programa musical com un complement a la música tradicional. “Les noves tecnologies ens ajuden a reforçar els instruments tradicionals però no els supleixen, ens solucionen problemes de gravació o ens ajuden a pensar melodies durant el procés creatiu però després encara és més bonic compartir la música amb una colla d'amics o amb una orquestra on les creacions es poden discutir i compartir”, ha afegit un altre dels professors.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive