Pugen un 46,6% els atacs LGTBIfòbics en el que va d'any. Foto: Laia Nonell
Notícies relacionades
Pugen un 46,6% els atacs LGTBIfòbics en el que va d'any. Foto: Laia Nonell

Capgròs.com - ACN

Pugen un 46,6% els atacs LGTBIfòbics en el que va d'any

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha registrat més de 1.000 incidències en els set anys de vigència de la llei de defensa del col·lectiu

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha apuntat un increment del 46,4% d'incidències LGTBI-fòbiques en el que va d'any. En concret, de gener a setembre del 2021 s'han registrat 214 incidències contra el col·lectiu. Davant d'aquest panorama, els responsables de l'entitat han demanat en roda de premsa que el Parlament creï un grup de treball per tractar "l'espiral de violència i discriminació" que suposa la LGTBI-fòbia, en paraules d'Eugeni Rodríguez, president de l'entitat. Aquest dissabte es compliran set anys de l'aprovació de la llei LGTBI de Catalunya, i des d'aleshores l'OCH afirma que ha registrat més de 1.000 incidències contra el col·lectiu.

Aprofitant l'efemèride, l'OCH proposa un seguit de reformes al reglament de la norma, com ara harmonitzar el dret antidiscriminatori de Catalunya o que hi hagi la possibilitat de reparar la víctima de manera pecuniària "però també simbòlica", com a reparació cap a tot el col·lectiu "que es veu afectat per l'agressió".

Reivindicacions que van més enllà

Altres reivindicacions són que la víctima "se senti escoltada" i pugui presentar les al·legacions que cregui convenient "durant tot el procediment sancionador". O que entitats com el mateix OCH puguin ser "part activa" del procediment sancionador administratiu.

Finalment, Rodríguez ha destacat la coordinació amb els Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior a l'hora de tractar els casos.

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Jaume Fa 3 mesos
Curiós que no es veu cap dona tapada, quan l'altre dia a una altra manifestació a l'ajuntament estava plagada de dones tapades.
Agressions fetes per els de fora Fa 3 mesos
La majoria d'aquestes agressions estan fetes per "nou vinguts" d'altres països on en el seus paisos d'origen els lgtbi els castiguen amb la mort. Aquests nouvinguts venen aqui i no volen cambiar la seva mentalitat. Aixo va per vosaltres gent d'esquerres que sou els que els voleu tant.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive