Judith Vives

PSC i CiU baixen als seus feus electorals i el PP és la segona força a la majoria de barris

Cerdanyola ha castigat al PSC, que ha perdut dos mil vots en el seu principal feu electoral. Una situació similar ha patit CiU al Centre, on els vots s'han desplaçat a ERC. El PP puja als barris amb una marcada presència de la immigració.

El PSC ha descendit en nombre d'electors a tots els barris excepte a Cirera, on puja discretament. La baixada més forta s'ha registrat a Cerdanyola, fins ara principal feu socialista, i pel descontentament general dels veïns motivat per conflictes com el de la zona blava. Tot i això, el PSC es confirma com a primera força a deu barris de la ciutat, tots menys el Centre i Eixample, que continuen sota el domini de CiU.
El PP, que contra tot pronòstic ha incrementat el nombre de vots de forma generalitzada, es converteix en la segona força política a nou dels dotze barris. L'ascens del PP és considerable sobretot en barris amb una marcada presència d'immigrants. A Rocafonda, el Palau, Vista Alegre, Molins i Pla d'en Boet, el PP desplaça CiU del segon lloc de la llista dels partits més votats.
CiU pateix una forta devallada en perdre vots als seus feus principals, el Centre i l'Eixample. En aquests barris, el vot nacionalista s'ha desplaçat cap a ERC. La formació republicana es situa com a segona força política al centre i creix espectacularment a Cerdanyola Nord, Cirera, Palau, Peramàs i Rocafonda. ICV també escala posicions a la distribució per barris. Destaca l'ascens a Cirera, Eixample, Molins i Peramàs.
L'AVdM ha aconseguit els millors resultats a Cerdanyola Sud, on es converteix en la tercera força. Però la formació veïnal obté també notables resultats a Cirera, La Llàntia, Peramàs, Rocafonda i Pla d'en Boet. La CUP obté bona part dels vots al Centre i l'Eixample.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive