Joan Pera: Propostes econòmiques i empresarials davant el 14F
Joan Pera: Propostes econòmiques i empresarials davant el 14F

Propostes econòmiques i empresarials davant el 14F

Joan Pera, President en funcions de PIMEC Maresme-Barcelonès, fa un seguit de propostes al futur govern per ajudar el sector de la petita i mitjana empresa

Diumenge escollirem el pròxim Govern de la Generalitat de Catalunya i, en aquest context insòlit de pandèmia, volem demanar-li que prioritzi les mesures sanitàries i econòmiques que millorin la situació de les petites i mitjanes empreses i els autònoms, que són el veritable motor econòmic del nostre país i de la nostra comarca. Així mateix, reclamem al futur Executiu que configuri uns Pressupostos per al 2021 coordinats i amb partides econòmiques que tinguin en compte les necessitats de cada territori i les dels seus sectors més afectats.

Al Maresme, les pimes i els autònoms segueixen patint greus problemes de solvència per les restriccions i els efectes de la covid-19 en l’economia, ja que han hagut de tancar o limitar la seva activitat, i han deixat de facturar mentre continuen fent front a despeses ordinàries com el pagament de lloguers, de quotes a la Seguretat Social, etc. Per això, demanem que s’impulsin ajudes directes, coordinades, generoses i sostingudes en el temps per a la injecció de liquiditat en els sectors esmentats. Per exemple, el reforçament de les línies de finançament de l’ICF i una suspensió temporal del pagament d’impostos i de les quotes d’autònoms, així com de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Pel que fa a l’àmbit sanitari, demano al pròxim govern que acceleri els protocols de vacunació massiva i de proves sanitàries amb l’objectiu de posar fi com més aviat millor a les mesures adoptades per contenir el virus. Quant a l’àmbit del finançament, vull remarcar el paper rellevant de les pimes en la distribució dels fons de recuperació de la Unió Europea, que suposen una oportunitat excepcional per a reactivar el teixit productiu. El futur Executiu comptarà amb la capacitat de participació i d’influència en els llocs de decisió a l’hora de potenciar projectes solvents i estratègics, i per això ha de treballar per aconseguir que una part d’aquests diners arribin a les pimes catalanes.

D’altra banda, vull destacar la necessitat urgent de definir i desplegar un nou Pacte Nacional per a la Indústria, acordat per l’Administració i pels agents socials i econòmics, que compti amb la dotació pressupostària adequada. La nostra comarca, per la seva trajectòria en el sector industrial, necessita que s’impulsi la competitivitat de les empreses fomentant iniciatives com la indústria 4.0, la formació dels treballadors pel que fa a noves tecnologies i la implantació de noves tècniques de producció. També seria bo que es reconegués el paper de les pimes com a agent formatiu dins la Formació Professional Dual i que l’oferta formativa s’integri i s’adapti a les demandes del teixit productiu.

Aquestes són algunes de les propostes i mesures per a les empreses i autònoms que defensem des de PIMEC, i ens tornem a posar a la disposició del govern que resulti dels comicis del 14 de febrer per tal de trobar solucions per a reactivar l’activitat empresarial i posar les bases de la reconstrucció econòmica en l’escenari postpandèmia.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive