Els propietaris i afectats pel projecte de la Ronda Barceló insisteixen en protestar per l’excés de càrregues urbanístiques a les quals hauran de fer front a mig termini. Aquests propietaris, constituïts en associació per tal de defensar els seus interessos comuns, adverteixen que en la situació de crisi econòmica, que afecta especialment al sector immobiliari, resulta molt difícil "trobar una sortida", segons explica la seva representant legal, l’advocada Montse Rodríguez.
El govern acaba d’anunciar una modificació en la reparcel·lació del sector per tal de poder-los desenvolupar en dos ritmes, evitar els efectes de la crisi i garantir que tiri endavant tant la construcció del Corte Inglès com de la Torre Barceló. Per això, el sector discontinu previst inicialment –que incloïa ronda Barceló i la illa de Can Fàbregas- s’ha dividit en dos polígons que deixen per a una segona fase sense data prevista el desenvolupament de l’illa compresa entre el Camí Ral i el carrer Méndez Núñez. A la resta del sector, que inclou la illa de Can Fàbregas i la part baixa de la ronda, s’hi començarà a treballar l’any vinent amb l’inici dels enderrocs de part de les edificacions existents. Els propietaris del sector afectats s’oposen a aquests enderrocs i al pagament de les càrregues urbanístiques a curt o mig termini.
Pel que fa a la resta de propietaris que no es veuen afectats pels enderrocs, aquests demanen que l’Ajuntament els concedeixi llicències d’activitat. Actualment, explica Montse Rodríguez, aquests propietaris no poden aconseguir aquestes llicències per l’afectació urbanística del sector, una situació que "els obliga a deixar obsoletes les seves propietats". L’associació confia que el govern tingui en compte aquestes demandes i es pugui arribar a solucions que permetin “compatibilitzar els projectes de ciutat sense perjudicar els particulars”, segons conclou Rodríguez.
Una imatge d'arxiu de la ronda Barceló
Comentaris