En l’equador de la campanya, la coalició independentista formada per ERC, Reagrupament i Junts Decidim va exposar algunes de les seves propostes en matèria econòmica i empresarial. La conferència, que va tenir lloc el passat divendres dia 13 a la sala d’actes de Can Palauet, va comptar però com a veritables protagonistes amb dos membres del Cercle Català de Negocis, el seu president, Ramon Carner, i el tresorer, Miquel Àngel Gràcia. Després de deixar clar que el Cercle no demana el vot per a cap partit sinó que es tracta d’una organització transversal i que va allà on la criden per explicar els estudis i propostes que fan i les dades de les que disposen, Gràcia va posar damunt la taula un munt de xifres que, a parer seu, demostren que Catalunya hi sortiria guanyant en matèria econòmica de manera ben evident si fos independent. En paraules del tresorer, “queda clara la magnitud de la tragèdia de formar part d’Espanya i com cada dia va augmentant el dèficit fiscal català”.
Per a Ramon Gràcia, “esdevenir Estat és el millor negoci que podem fer. No és només els 22.000 milions d’euros anuals de dèficit fiscal que tenim, diners que se’n van i no tornen, sinó que Catalunya i Espanya tenen enfocs econòmics molt diferents, idees de per on ha d’anar l’economia que no tenen res a veure”. Referent als que assenyalen que la independència no és possible o que el país no està madur per ser-ho, Gràcia va voler recordar que “només en el segle XX a Europa es van declarar 28 països nous independents, i en el que portem de segle XXI ja en són 4. I cap s’ha fet enrere”.
En un nivell més local, l’alcaldable Francesc Teixidó va prendre la paraula per fer un ràpid repàs d’algunes de les propostes que en temes econòmics i empresarials fa la coalició. La posada en funcionament d’una Agència de Promoció de Ciutat, que basi la seva feina en dos eixos, el de la cultura i el del front marítim, és una de les apostes. També va assenyalar la importància de promoure l’emprenedoria i fer el possible perquè projectes de fora s’instal·lin a Mataró. Aquestes propostes, i el posicionament favorable a l’arribada de la locomotora comercial (és a dir, El Corte Inglés), faran possible desenvolupar, segons Teixidó, la capitalitat de la ciutat.
-
Comentaris