Vista del barri de Rocafonda. Foto: R. G.
Vista del barri de Rocafonda. Foto: R. G.

Projecte veïnal per ajudar a reduir les factures de llum i aigua a Rocafonda

Una desena de veïns del barri assessoren els residents per combatre la vulnerabilitat energètica a través del projecte A-porta

Un projecte veïnal s'està desplegant al barri de Rocafonda de Mataró de cara a combatre les situacions de vulnerabilitat energètica. Es tracta de la iniciativa A-porta, promoguda per la Confederació d'Asociacions Veïnals de Catalunya i que actua en un total de 500 habitatges d'aquest barri amb indicadors socioeconòmics més desfavorables de la ciutat.

A-porta vol ajudar el veïnat en la gestió i reducció de les seves pròpies factures de subministraments bàsics com són l'electricitat, l'aigua i el gas. Ho fa a través de la figura de 10 "picaportes", veïns del mateix barri que assessoren els seus conciutadans visitant les seves llars i donant-los consells i recursos en temes com realitzar un consum d’energia responsable, adequar les llars al fred i a la calor amb solucions de baix cost i com entendre i reduir les factures de subministraments bàsics, fent així als veïns protagonistes del seu propi consum.

Tenint en compte que Rocafonda és un barri amb un elevat percentatge de la població d'origen estranger, els picaportes són d'orígens diversos, com ara el Magreb, Gàmbia o Senegal. Tots ells visitaran les llars fins el desembre, per apropar els serveis al veïnat i diagnosticar i prevenir problemàtiques específiques sobre la vulnerabilitat energètica.

1068b17d 6b59 4c73 a68c 659facdf5f92

Dos dels 'picaporters' del projecte

Segons els promotors de la iniciativa, les persones escollides per fer aquesta tasca són "referents i conegudes al barri, de diferents orígens i ètnies i representatives de la diversitat a Rocafonda". Totes elles han estat contractades per 25 hores mensuals, formades i coordinades per la CONFAVC.

Les visites es fan seguint les mesures de seguretat sanitària per la COVID19: distància física de seguretat, visera transparent amb pantalla amb mascareta quirúrgica o de neoprè homologades i ús de gel hidroalcohòli. L’entrada als habitatges és molt excepcional degut a la situació sanitària actual, i només es fa si el cas ho requereix.

 

Comentaris (1)

juan Fa 1 mes
Que yo sepa la Asociación de vecinos de la zona no esta dentro del paraguas de la CONFAVC, no se como puede utilizar recursos , subvenciones , de algo a la que no pertenece. Se salió de la FAVM hace tiempo.Seguramente porque no pueden en su asamblea uno de los puntos es crear una federación o adherirse a la actual que precisamente no es que sea muy aconsejable por las deudas que tiene, pero bueno supongo que pondrán encima de la mesa de la asamblea el tema de la actual FAVM pasaran de puntil

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive